Sportski direktor Osijeka, kojemu je propucan automobil, odlazi iz kluba?

Sportski direktor Osijeka, kojemu je propucan automobil, odlazi iz kluba?

Sportski direktor Osijeka Jose Boto otići će iz kluba nakon što mu je u noći s ponedjeljka na utorak propucan osobni automobil, doznali smo iz neslužbenih izvora. Portugalac koji se na toj funkciji kratko zadržao, odlučio je povući radikalan, ali i logičan potez nakon napada na njegovu imovinu. Kako smo ranije naveli, Boto za vrijeme incidenta nije bio u automobilu koji su zasad nepoznati počinitelji propucali sa sedam metaka. Nije ga, doduše, bilo ni u Osijeku budući da je još uvijek na putu na koji je otišao nakon zadnje utakmice u sezoni. S njega se, kažu mnogi, trebao vratiti uz ime novog trenera, a to je  Federico Coppitelli. 

Boto je dosad radio u Benfici, Šahtaru iz Donjecka i solunskom PAOK-u, a u Osijek je stigao kako bi dodatno pojačao momčad i reorganizirao omladinsku školu. Ovaj je 58-godišnji Portugalac početkom 2024. postao sportski direktor Osijeka, a ako su informacije o odlasku točne, klub će napustiti za samo šest mjeseci.

Podsjetimo, središtu Osijeka oštećen je osobni automobil sportskog direktora NK Osijeka, Portugalca Jose Bota, a prema neslužbenim informacijama oštećenja su nastala od vatrenog oružja.

Botov autmobil marke “VW” bio je parkiran u prolazu, koji vodi prema Šamačkoj ulici u središtu grada. Jutarnji list javlja da je s prednje strane automobila, u vjetrobransko staklo na mjestu vozača, ispaljeno čak sedam hitaca.

U osječko-baranjskoj Policijskoj upravi nisu mogli potvrditi detalje incidenta, već navode kako su oko devet sati zaprimili dojavu o oštećenom vjetrobranskom staklu na osobnom automobilu parkiranjom u središtu Osijeka.

Više pojedinosti o događaju očekuje se nakon završetka očevida, koji je u tijeku, napominju u policiji.

Boto je na dužnost sportskog direktora NK Osijeka imenovan u siječnju ove godine, a iz kluba za sada također nema službenog očitovanja o incidentu.