Bartulica se ponovno oglasio o kući na Prviću: A evo kako sam mogao podići veliki kredit s obzirom na moja i ženina primanja

Bartulica se ponovno oglasio o kući na Prviću: A evo kako sam mogao podići veliki kredit s obzirom na moja i ženina primanja

“Rekao sam da ću postati meta, što se i vidi zadnjih tjedana”, naveo je Stephen Nikola Bartulica iz Domovinskog pokreta nakon što su se u medijima pojavili navodi o njegovim primanjima i kreditima. Naime, portal Index naveo je kako je Bartulica prošle godine kupio kuću na tri etaže i vrt na otoku Prviću za 300 tisuća eura. S obzirom na to da je podigao novi kredit, sada za dva kredita mjesečno plaća 3562 eura. Prema imovinskoj kartici, on i supruga imaju mjesečne prihode od oko 3600 eura.

“Pokušavaju spriječiti moj ulazak u Europski parlament gdje ću zastupati vrijednosti koje Maja Sever, ekipa iz neMožemo, Telegrama, Novosti i sličnih, preziru! Sve što moja obitelj posjeduje stekli smo na pošten i transparentan način. Sve zakonske obaveze koje imam kao saborski zastupnik sam ispunio. Sve ostalo je prljava kampanja radikalne ljevice i Možemo protiv Domovinskog pokreta! Ovo sve je samo dokaz da sam na ispravnom putu. Hvala svima na podršci!”, komentirao je na platformi X. Nedugo nakon te objave, Bartulica se oglasio i na Facebooku gdje je otkrio detalje kupnje kuće na Prviću, javlja Večernji list.

“Nekoliko činjenica uz kampanju blaćenja radikalne ljevice i njihovih saveznika. Postao sam vlasnik kuće na Prviću u siječnju ove godine i imam zakonsku obavezu staviti je u imovinsku karticu do kraja 2024. godine. Kako sam mogao podići veliki kredit s obzirom na moja i ženina primanja? Tako da imam sudužnika koji mi je dugogodišnji prijatelj. Standardna bankarska procedura. Čestitam Indexu na velikom istraživačkom radu i nadam se da će se s istim žarom baviti onima koji marifetlucima i korištenjem javnog novca stječu imovinu! Kad bi Indexov Ćimić ‘istraživačke’ kriterije koje primjenjuje na mene, s čijim svjetonazorom se ne slaže, primijenio Indexu ideološki bliskim političarima, rekao bih – samo naprijed! Ovako kažem: Svi su vas pročitali. Doslovno”, naveo je. 

Bartulica ima i stan od 117 kvadrata u Zagrebu, kupljen zaduženjem kod banke. Kredit je podignuo na iznos od 270 tisuća eura, na 30 godina. Također, ima oranicu u Dugom Selu od 3130 četvornih metara te dva automobila.

Podsjetimo, Stephen Nikola Bartulica drugi je na listi Domovinskog pokreta za europske izbore koji će se održati u nedjelju, 9. lipnja. Nositelj liste je Ivan Penava, a na njoj se nalaze još Slobodan Novak, Branka Lozo, Jesenka Rici, Davor Dretar, Ivana Mujkić, Dubravka Lipovac Pehar, Ivica Kukavica, Anamarija Frankić te Stipo Mlinarić. 

Foto: Hina