Mirjana Hrga otkrila: Zaustavila me policija. I odmah sam platila kaznu od 600 eura. Nema isprike

Mirjana Hrga otkrila: Zaustavila me policija. I odmah sam platila kaznu od 600 eura. Nema isprike

Mirjana Hrga objavila je na društvenim mrežama da je vozila neregistrirani i neosiguran automobil. Zaustavila ju je policija tijekom rutinske kontrole pa je morala platiti kaznu od 600 eura. Svoje dojmove je opisala na društvenim mrežama.

“I kad se trudiš biti najispravniji, može ti se dogoditi propust koji je na granici gluposti, drskosti…zavisi kako i tko tumači. Npr ja. Jučer na Lošinju rutinska kontrola prometa. Dodatak: ovdje je policija uz Hitnu službu jedna od najsvjetlijih točaka.
Izvanredni su. Uistinu. Vozačka, prometna i vidi čuda. Ja, koja zbog sebe, a ne zbog drugih slijepo pokušavam biti sto ispravnija – bez registracije. Ali nije to sve. I bez police osiguranja. Kako – ne znam.
Zamišljam – i meni se može dogoditi nesreća kao i drugima. Kakva bi to sramota bila da uz sve objave stoji i: “Auto je bio neregistriran!” E, sad…

Oni koji me vole rekli bi:”Pa kako ti se to dogodilo..?” Oni “drugi” rekli bi: “Bahata Hrga. Misli da može sto hoće!”. Nisam se mogla načuditi svojem propustu. Zahvalila sam policiji. Na licu mjesta platila kaznu veću od 600 eura. Da sam prtljala i petljala, bila bi sa svim troškovima oko tisuću eura.
Zašto ovo pišem? Čovjek se mora pomiriti s tim da je pogrešiv. Što smijem, a sto ne smijem, Zakon mi je jasno nacrtao i odlično sam u ovom slučaju informirana.

Dakle – nema isprike. Problem je kad je zakon rastezljiv, građani neupućeni/needucirani od nadležnih institucija. Tu u mutnom lovi i jedna i druga strana. Kad je situacija jasna – problema nema. Upućen si, informiran, sve ti je jasno a ipak si napravio propust? Plati. Ne petljaj. Više grešku nećeš ponoviti.
Platio si – za svoje dobro”, napisala je Hrga.

Foto: Screenshot Radio Mrežnica