OVO JE VRH: Zastupnik Veljko Kajtazi želi sebi podići spomenik na račun države. Sada ga istražuje Turudić

OVO JE VRH: Zastupnik Veljko Kajtazi želi sebi podići spomenik na račun države. Sada ga istražuje Turudić

Nacional na naslovnici svog novog broja piše da je saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi tražio da se državnim novcem plati njegov kip u prirodnoj veličini i karate-pozi ispred Arene u Puli. Nacional piše i da se glavni državni odvjetnik Ivan Turudić sprema pokrenuti izvide protiv saborskog zastupnika romske nacionalne manjine Veljka Kajtazija zbog fizičkog napada na predsjednicu Saveza Roma u Hrvatskoj Kali Sara Suzanu Krčmar.

Tjednik piše i da su mu izvori koji o svemu imaju neposredna saznanja tijekom vikenda otkrili nova šokantna saznanja o Kajtazijevim neprihvatljivim postupcima navodeći da fizički napad na predsjednicu Udruge Kali Sara Suzanu Krčmar nipošto nije jedini skandal, a potencijalno i kazneno djelo utjecajnog saborskog zastupnika i koalicijskog partnera parlamentarne većine Andreja Plenkovića.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: EKSKLUZIVNO: Poslovna zajednica šokirana ispadom šefa DM-a Mirka Mrakužića: Zbog ljubomore i ega je uništio karijeru i ugled. Nije smio izgubiti kontrolu

Nacional piše i da je iz pouzdanih izvora u krugu bivših djelatnika Saveza romskih udruga Kali Sara i bivših bliskih suradnika Veljka Kajtazija doznao da postoji “ozbiljna i utemeljena sumnja da je Kajtazi nezakonito potrošio velike iznose novca doniranog iz državnog proračuna prema korisnicima iz redova romske nacionalne manjine koje on kontrolira ili u njima ima presudni utjecaj”.

On je, tvrdi izvor Nacionala, “najviše novca uzeo na spomeniku Zid boli u Uštici kraj Jasenovca, koji je koštao oko šest milijuna kuna”.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Analitičarka sasjekla mlakog HDZ-ovog kandidata Dragana Primorca: Marija Selak Raspudić je ozbiljno u utrci. Može ući u drugi krug

Nacional je dobio uvid i u dio knjigovodstva Kali Sare koji ukazuje na financijske nezakonitosti u udruzi, čiji zaposlenici tvrde da je Kajtazi značajna sredstva trošio netransparentno, čak i na tiskanje knjiga o sebi i izradu vlastitih portreta i filmske biografije, te je bez natječaja tražio plaćanje građevinskih projekata povezanih s bogaćenjem svoga sina.

Foto: Hina