Hrvatski političar komentirao izbore u Austriji: Zašto naši mediji ocrnjuju izborne pobjednike?

Hrvatski političar komentirao izbore u Austriji: Zašto naši mediji ocrnjuju izborne pobjednike?

Desno orijentirana Slobodarska stranka Austrije (FPÖ) pobijedila je na izborima za austrijski parlament, a drugoplasirana Narodnjačka stranka Austrije (ÖVP), koja je zajedno sa Zelenima na vlasti posljednje četiri godine, pretrpjela je veliki gubitak glasova u usporedbi s posljednjim izborima i s 26,3 posto osvojila 11,1 posto manje nego prije četiri godine. 

FPÖ je s 28,8 posto glasova, prema nepotpunim rezultatima nakon prebrojanih 97 posto glasova, prvi put osvojio najviše glasova na izborima za Nacionalno vijeće (Nationalrat). Na treće je mjesto pala Socijaldemokratska stranka Austrije (SPÖ) s 21,1 posto glasova. Na četvrtom mjestu nalazi se liberalna stranka Neos s 9,2 posto, a na petom stranka Zeleni s 8,3 posto.

Davorin Karačić
Davorin Karačić

Izbore u Austriji komentirao je suverenist Davorin Karačić.

“Najnovije uspjehe AFD-a u Njemačkoj pa sada i FPO u Austriji, domaći mediji ocjenjuju kao užasne, nedopustive, zabrinjavajuće…..kao da se radi o naletu osvajačkih plemena iz dalekih krajeva a ne o političkoj volji domicilnog stanovništva.

Zar domicilno stanovništvo zbilja nema pravo urediti život u svojoj zajednici onako kako oni žele a ne onako kako im netko drugi želi nametnuti?

Isti ti mediji, pojave koje sliče na pohod osvajačkih plemena iz dalekih krajeva na štetu domicilnog stanovništva, tumače i promoviraju kao neupitnu potrebu i smjer na koji europske zemlje moraju pristati”, ističe suverenist Davorin Karačić.

Naslovna fotografija: Herbert Kickl

Foto: Hina