Perfidna igra Mosta: Kandidaturom Mire Bulja izravno pomažu Plenkovićevom HDZ-u, Primorcu i Milanoviću, a štete Mariji Selak Raspudić

Perfidna igra Mosta: Kandidaturom Mire Bulja izravno pomažu Plenkovićevom HDZ-u, Primorcu i Milanoviću, a štete Mariji Selak Raspudić

Mostov saveznik Miro Bulj danas je mudrijaški najavio mogućnost svoje kandidature za Pantovčak.

“Ja debelo razmišljam koji je moj idući korak, jer ovakvo ponašanje predsjednika, premijera i ministra obrane je ispod svake razine jedne ozbiljne države”. Na novinarsko pitanje je li taj korak predsjednička kandidatura, Bulj zagonetno kaže: “Moguće je da za nekoliko dana objavim svoju kandidaturu. Vrijeme je da običan čovjek, čovjek iz naroda… kaže se da će uletiti u šesnaesterac i običnim jezikom ću pozvati hrvatski narod da imaju koga podržati”.

Najavom kandidature Mire Bulja Most je pokazao ne samo da su amateri u politici nego da su skloni raznim zaplotnjačkim igrama da bi ostvarili svoje sitne interese. Jako dobro znaju da njihov možebitni kandidat Miro Bulj nema ama baš nikakve šanse da uđe u drugi krug i da će se sa Tomislavom Jonjićem boriti za dva tri postotka potpore birača i časno “deseto mjesto”. Ali zato jako dobro znaju da će taj mali dio kolača uglavnom uzeti Mariji Selak Raspudić iako je ona, znaju oni to jako dobro, najizgledniji kandidat onih građana koji ne žele ni Milanovića ni Primorca.

Upravo bi taj “Buljev postotak” mogao presuditi Mariji Selak Raspudić da ne uđe u drugi krug. To znači da Most pomaže Milanoviću koji u drugom krugu želi slabog Primorca, ali i Plenkovićevom HDZ-u koji će u drugi krug ipak progurati Primorca. Da se razumijemo, Most ima pravo podržati koga god hoće na predsjedničkima izborima pa tako i Milanovića, ali neka to onda napravi otvoreno i jasno. A ne ovako zaplotnjački i neiskreno gura i sramoti Bulja, a zapravo dubinski radi za Milanovića.

Ali to nije jedini razlog zašto je Most “izmislio” predsjedničku kandidaturu Mire Bulja. S ovom kandidaturom Petrov i Grmoja imaju alibi da ne podrže kandidaturu Marije Selak Raspudić koja jedina ima šansu preteći Primorca. A to je već ona razina politike koja postaje sama sebi svrha. Ako je Most “obiteljski obrt” Bože Petrova i Nikole Grmoje, onda neka to kažu. A ne da ovako sramote sebe, Miru Bulja i onako usput pomažu Zoranu Milanoviću, Plenkovićevom HDZ-u i Draganu Primorcu. I naravno, svom “obiteljskom obrtu” Mostu od kojeg dobro i žive Petrov, Grmoja i njihovi prijatelji i poslušnici.

Foto: Hina