BORBA PRSA U PRSA: Hezbollah uzvraća udarac. Ubio je osam elitnih izraelskih vojnika, teško ranio petoricu

BORBA PRSA U PRSA: Hezbollah uzvraća udarac. Ubio je osam elitnih izraelskih vojnika, teško ranio petoricu

Izraelske obrambene snage objavile su da je još sedam njihovih vojnika ubijeno u nizu sukoba s Hezbollahom u južnom Libanonu u srijedu. Ove smrti označavaju prve značajne gubitke koje je IDF poduzeo otkako je Izrael pokrenuo svoj kopneni upad u Libanon ranije ovog tjedna. Ranije je IDF priopćio da je tijekom kampanje poginuo još jedan vojnik, čime se ukupan broj poginulih popeo na osam.

Vojnici koji su imenovani u srijedu uključuju četiri pripadnika postrojbe komandosa, dva pripadnika izvidničke postrojbe i jednog pripadnika inženjerijskog korpusa, javlja Guardian.

Svi komandosi su ubijeni tijekom borbe s operativcima Hezbollaha u južnom libanonskom selu, prema izvješću u Times of Israel. Još petorica vojnika teško su ranjena u incidentu.

Hezbollah je ranije u srijedu ustvrdio da je ubio “veliki broj” izraelskih vojnika tijekom nekih od prvih izravnih sukoba između dviju strana od početka izraelske operacije u ponedjeljak kasno navečer. Glasnogovornik skupine optužio je IDF da je orkestrirao “zataškavanje” kako bi spriječio da se javno mnijenje okrene protiv rata.

Kopneni upad u južni Libanon najveći je izraelski napad otkako je ratovao protiv Hezbollaha 2006. Taj je rat završio s Izraelcem velikim dijelom zbog rastućih gubitaka među izraelskim vojnicima.

Foto: Hina