Hrvatski zastupnici skinuti s leta u Beogradu: “Ništa nije slučajno”

Hrvatski zastupnici skinuti s leta u Beogradu: “Ništa nije slučajno”

Izaslanstvo Hrvatskog sabora sudjelovalo je u Albaniji na konferenciji Srednjoeuropske inicijative. Tijekom povratka iz Tirane, u Beogradu se nisu mogli ukrcati na let za Zagreb.

Troje saborskih zastupnika doživjelo je neugodnost na letu iz Tirane prema Zagrebu. Tijekom presjedanja u Beogradu skinuli su ih s leta i rekli im da su zakasnili na transfer te da ovdje moraju prenoćiti. S leta su skinuli i njihovu prtljagu, javlja N1.

Incident za kojeg još nisu dobili službeno objašnjenje, prepričao je na Facebooku zastupnik stranke DOMiNO Igor Peternel. S njim su na letu bili i zastupnici Draženka Polović iz Možemo! te Anamarija Blažević HDZ.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: ĆAĆINO DITE: Kći Ive Sanadera promijenila profesiju. Rođeni sam pregovarač

“Na putu iz Tirane za Zagreb izaslanstvo Sabora, nas troje zastupnika i gospođa iz stručne službe, ‘sasvim slučajno’ smo u Beogradu skinuti sa leta za Zagreb”, napisao je Peternel na Facebooku.

“Na izlazu smo gledali u autobus koji je stajao na pisti spreman putnike odvesti do aviona, ali nam je objašnjeno da smo ipak zakasnili i moramo u Beogradu prenoćiti. Čak su znali da će nam i prtljaga zakasniti pa su je unaprijed izbacili na traku umjesto u avion za Zagreb”.

Oni su to nama sve lijepo organizirali nakon što su demonstrirali svoju silu na nama. Kolegice su se uzrujale. Sve imaju svoj posao, obaveze, obitelj. Naravno da je to politička provokacija, a složio se s time i hrvatski veleposlanik u Beogradu Hido Biščević kojega je jedna kolegica kontaktirala i koji joj je kazao kako zna o čemu se radi – kazao je Peternel za Večernji list. Osobno, kaže, ne misli ništa poduzimati zbog ove neugodne situacije. Ali očekuje od Ministarstva vanjskih poslova da razjasni što se dogodilo.