AFERA IZ NAFTALANA: Je li se Dragan Primorac slučajno sastao s Mesićem ispred bolnice ili je sve bilo unaprijed dogovoreno?

AFERA IZ NAFTALANA: Je li se Dragan Primorac slučajno sastao s Mesićem ispred bolnice ili je sve bilo unaprijed dogovoreno?

Slika Dragana Primorca kako “gura” bivšeg predsjednika Stipu Mesića u invalidskim kolicima izazvala je brojne reakcije u javnosti. Biračko tijelo desno od centra jako je zamjerilo predsjedničkom kandidatu HDZ-a što pozira s Mesićem kojeg oni smatraju izdajnikom i kolovođom “državnog udara” protiv prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Neki analitičari idu tako daleko pa tvrde da je ova fotografija prekretnica u kampanji i da je Primorac definitivno zapečatio svoju izbornu sudbinu kada je u Naftalanu iz naftalina izvukao Stipu Mesića.

Dragan Primorac je pomalo iznenađen burnim reakcijama birača pa je u izjavi za Teleskop prije dva dana sve pokušao relativizirati i svesti na “humanitarni pristup” doktora koji ne pravi razlike među pacijentima.

“Bio sam u Ivanić Gradu na Bučijadi i otvorio sam taj događaj. Kako sam liječnik, na kratko sam s gradonačelnikom otišao u bolnicu Naftalan. Među nekim pacijentima iz Domovinskog rata u jednom trenutku me pozdravio i pacijent Stipe Mesić koji je u invalidskim kolicima jer se oporavlja nakon operacija. Pozdravio sam ga i odmah krenuo dalje jer sam morao natrag u Zagreb”, rekao je Primorac.

Na naše pitanje je li napravio političku grešku slikajući se s Mesićem, Primorac je odgovorio:

“Kada dođete u bolnicu, svakoga čovjeka treba pozdraviti i to je ljudski i biblijski. Za mene je svaki pacijent potpuno isti”. Na našu konstataciju da će ga sada Hebrang ponovno optužiti za izdaju, Primorac je rekao da nikada neće raditi razliku među pacijentima.

“Kada dođete u bolnicu, onda je ljudski i čestito pozdraviti ljude. Pa nećemo bježati od ljudi”, zaključio je Primorac.

Međutim, redakciji Teleskop se javila prijateljica Stipe Mesića koja tvrdi da susret bivšeg predsjednika i Dragana Primorca nikako nije bio slučajan.

” To je sve bilo organizirano. Malo je nevjerojatno da Dragan Primorac dođe ispred Naftalana i da se tamo slučajno pojavi Stipe Mesić. Očito je Primorac mislio da mu to može pomoći u kampanji i da će mu slika s Mesićem pomoći da “zagrabi” dio biračkog tijela koje se ne smatra HDZ-vim bazenom “, kaže Mesićeva prijateljica koju je iznenadilo što se Mesić u javnosti pojavio u invalidskim kolicima. Ona tvrdi da Mesić nije htio da se sazna da je u bolnici i da je operiran.

“Malo me je iznenadilo kada sam vidjela da se slika u invalidskim kolcima. I ja sam ga posjetila u bolnici i vidjela sam koliko se tome obradovao. Jednako tako znam da nije htio da se govori o njegovoj operaciji i da se slika u invalidskim kolicima”, rekla je naša sugovornica dodajući da je Mesić davno rekao da će glasati za Milanovića.

Kad smo nazvali suradnicu Stipe Mesića da je pitamo kako je došlo do sastanka, ona je uzvratila protupitanjem: “Što je rekao Primorac?” Nije nam rekla ništa konkretno pravdajući se da nije do kraja upoznata kako je došlo do susreta, ali misli da je on bio slučajan. Na naše pitanje je li s Primorcem komunicirala prije nego što se on sastao s Mesićem, odgovorila je da su se vidjeli na nekom prijamu, ali da nisu razgovarali o susretu u Naftalanu. Naš je dojam da je ona u svojim odgovorima više vodila računa o tome da ne našteti Primorcu nego da nam točno i istinito opiše što se dogodilo.

Znakovito je i to da, inače rječiti, Stipe Mesić uopće nije htio komentirati sastanak s Primorcem. Očito mu ne želi na bilo koji način dodatno naštetiti jer je i bez njegovih izjava fotografija iz Naftalana donijela Primorcu prilično neugodnosti.

Pokušali smo dobiti i komentar predsjedničkog kandidata Dragana Primorca, ali nam se nije javljao na telefon.

Foto: Društvene mreže