Trpimir Goluža otkrio: Tomašević poklonio grobno mjesto udovici Budimira Lončara

Trpimir Goluža otkrio: Tomašević poklonio grobno mjesto udovici Budimira Lončara

Gradski zastupnik Trpimir Goluža otkrio je da je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević dodijelio grobno mjesto udovici Budimira Lončara. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Kao sin hrvatskog branitelja, želim vam zahvaliti na svemu što ste napravili za naš Zagreb i za našu domovinu Hrvatsku“, ponosno je prije par dana, nakon što je položilo vijenac i upalilo svijeću u čast poginulim, nestalim i umrlim pripadnicima Tigrova i svim hrvatskim braniteljima, rekao gradonačelnik Tomašević.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: AFERA IZ NAFTALANA: Je li se Dragan Primorac slučajno sastao s Mesićem ispred bolnice ili je sve bilo unaprijed dogovoreno?

Dva dana nakon što se poklonio Tigrovima, Tomašević se prisjetio i “velikog doprinosa” Budimira Lončara u obrani i stvaranju Hrvatske.

Kao sin hrvatskog branitelja i njemu se zahvalio na svemu što je napravio za naš Zagreb i za našu domovinu Hrvatsku.

Njegovoj supruzi gđi. Janji Lončar, o trošku Grada Zagreba dodijelio je grobno mjesto na Mirogoju.

Veliko posthumno priznanje i čast.

Kako to Domovinski rat povezuje Tigrove i Budu Lončara?

Neraskidivo!

Dok su skromno naoružani Tigrovi ratovali protiv JNA, Budo Lončar je, usprkos Tuđmanovom pozivu da se stavi u službu Hrvatske države, ostao “ministar spoljnih poslova savezne vlade” i jako se brinuo da Tigrovi budu što slabije, a JNA što bolje i jače naoružana.

Budo je najzaslužniji što su Ujedinjeni narodi Hrvatskoj nametnuli embargo na nabavu oružja. Tako je posredno itekako zaslužan i za stradavanja hrvatskih branitelja, vjerojatno i Tigrova.

Zašto braniteljev sin Tomislav toliko poštuje čovjeka koji je neizravno radio i o glavi njegova oca? E moj Tomo zagrebački”, ističe Trpimir Goluža.

Foto: Hina