VIDEO: SALATA OD RIJEČI: Kamala Harris ima riječnik kao da je jučer izišla iz Komunističke partije. A mediji je štite i cenzuriraju njezine gluposti

VIDEO: SALATA OD RIJEČI: Kamala Harris ima riječnik kao da je  jučer izišla iz Komunističke partije. A mediji je štite i cenzuriraju njezine gluposti

Columbia Broadcasting Systems (CBS), jedna od tri najveće televizijske mreže u SAD-u, napravila je intervju s predsjedničkom kandidatkinjom Kamalom Harris i cenzurirala dio u kojem govori besmislice o odnosima SAD-a i Izraela. Intervju su uredili na način da su njezin opširni odgovor, koji su kritičari opisali kao ”salatu od riječi”, zamijenili sažetom verzijom, daleko smislenijom.

Ovu cenzuru koja jasno pokazuje na čiju stranu se smješta ova televizijska kuća, kritizirao je tim Donalda Trumpa zatraživši cjeloviti intervju koji, kako tvrde, Amerikanci zaslužuju, javlja Narod.hr.

Promotivni isječak Harrisinog intervjua emitiran je u nedjelju, a najavljuje cijeli intervju zakazan za sljedeći dan. U njemu novinar Bill Whitaker postavlja Harris pitanje zašto se čini da izraelski premijer Netanyahu ne sluša SAD. Harris je odgovorila:

”Pa, Bille, rad koji smo obavili rezultirao je nizom poteza Izraela u toj regiji. Oni su bili uvelike potaknuti ili su proizašli iz mnogih čimbenika, uključujući i naše zalaganje za ono što smatramo da se treba dogoditi u regiji.”

Kamala Harris koristi rječnik birokrata Komunističke partije koji su znali govoriti “satima” a ne reći ništa konkretno.

Cenzurirani isječak CBS-a također je podijeljen na platformi X od strane televizijskog programa ”60 Minutes”. ”60 Minutes” sebe inače naziva ”najuspješnijim informativnim medijem u povijesti”.

U intervjuu koji je bio emitiran u ponedjeljak, gledatelji su bili uskraćeni za cjeloviti (originalni) odgovor Harris. Umjesto njega vidjeli su skraćenu verziju:

”Nećemo prestati poduzimati sve ono što je potrebno kako bi Sjedinjene Američke Države jasno izrazile svoj stav o nužnosti završetka ovog rata.”

Iako je uređivanje u televizijskim intervjuima uobičajeno, zamjena jednog odgovora potpuno drugačijim ne samo da nije uobičajena, već je i (moralno) vrlo upitna.

Kampanja bivšeg predsjednika Trumpa zatražila je od CBS-a da objavi necenzurirani transkript cijelog intervjua, tvrdeći da američki narod to zaslužuje. Nacionalna glasnogovornica Trumpove kampanje, Karoline Leavitt, optužila je ”60 Minutes” za “prijevarno” uređivanje. A sve s ciljem kako bi se izostavio Harrisin “idiotski odgovor”. Leavitt je kazala: ”Zašto je ’60 Minutes’ odlučio ne prikazati cijelu Kamalinu konfuznu izjavu i što su još odlučili ne emitirati?”

Televizijska kuća nije odgovorila na pitanja američkih medija o ovoj nesuglasici. Trump je odlučio ne pojaviti se u emisiji ”60 Minutes”, zbog čega je naišao na kritike, prenosi The European Conservative.