Iznenada preminuo poznati hrvatski šminker: Imao je samo 37 godina

Iznenada preminuo poznati hrvatski šminker: Imao je samo 37 godina

Hrvatska modna scena u šoku je nakon iznenadne smrti jednog od naših najcjenjenijih make-up umjetnika Bojana Jončića, koji je iznenada preminuo u 37. godini u petak 11. listopada. Vijest o njegovoj smrti na Facebooku je objavio naš poznati art model i voditelj Galerije Kranjčar Josip Joško Tešija. 

– Ni u najgoroj noćnoj mori nisam mogao zamisliti da je ovo naš zadnji editorijal, tvoje zlatne ruke i talent šminkanja. Zbogom dragi moj prijatelju i suvremeniče Bojane. Mirno plovi u dubine svemira, negdje gore ćeš šminkati predivne nimfe. Hvala ti za sve, lijepotu koju si mi davao i umjetnost, dragi Bojane. Zauvijek u srcu i divnim modnim editorijalima u kojima si me napravio čudesnim,… Bio si svjetski, a naš, napisao je Tešija, koji nam je u nevjerici pričao kako mu nije jasno da više neće surađivati s Jončićem. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Mirjana Hrga otvorila dušu: Zašto nikada nisam htjela imati djecu

– Naš zadnji projekt bio je urbani performans ‘Ja sam koji jesam‘ za Dimitrija Popovića. Našli smo se u trgovini Nade Došen i ta šminka je trajala tri sata jer je bila izazovna. Razgovarali smo između ostalog i o zdravlju, rekao sam mu da imam migrenu, a on mi je rekao samo da ima problema s povišenim tlakom. Nevjerojatno mi je da je to bio naš zadnji razgovor, kazao nam je Tešija, koji je pun riječi hvale za pokojnog umjetnika, javlja Večernji list.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Joško Jeličić priznao da je počinio kazneno djelo: Lagao sam USKOK-u. Zdravko Mamić mi je dao 200.000 eura

– Bio je nabijen, jak čovjek, pravi snažni Dalmatinac. Podsjećao me na mornara. No, bio je velika dobrota od čovjeka, toliko divan, ali i pravi profesionalac u svom poslu. Nazvao me nekoliko dana prije šminkanja i pitao kako će izgledati moj lik, zatim je osmislio šminku. Kod njega nije bilo improvizacije. Radio je s najboljim make-upom, i puno nam je pomogao sa savjetima. Puno godina radio je za Chanel, i u Parizu i u Zagrebu, a kod njih ne može raditi svatko. Nikome nije mogao reći, bio je pedantan i znao je više od ikog, kazao je Tešija, koji je s pokojnim Jončićem radio na nekoliko projekata. 

– Nevjerojatno mi je i dalje da nas je napustio tako mlad i snažan čovjek, koji nije bio bolestan. Bojan je bio pravi umjetnik u svom poslu i nikad ga neću zaboraviti. Ovo je veliki udarac za sve nas koji smo ga poznavali, ali i za cijeli hrvatski modni svijet, potreseno nam je kazao Tešija. 

Foto: Facebook