Ako tražite brz i ukusan recept koji će vas oduševiti, ovo je pravo rješenje!
Tjestenina, poriluk, orasi i kozji sir spajaju se u savršenoj harmoniji okusa i tekstura, dok češnjak i čili donose lijepu dozu začinjenosti,
Savršeno jelo za one dane kada želite nešto brzo, a istovremeno izuzetno ukusno!
Sastojci
- 200g kratke tjestenine
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 poriluk narezan na tanke ploške
- 30 g oraha, grubo nasjeckanih
- 2 zgnječena češnja češnjaka
- pola žličice čili pahuljica
- 100 g mekog kozjeg sira
Priprema
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju i sačuvajte punu šalicu vode od kuhanja. Dobro procijedite.
Zatim, zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Umiješajte poriluk i orahe, dobro začinite, smanjite vatru na srednju i lagano kuhajte 10-12 minuta dok ne omekšaju. Pomiješajte češnjak i čili pahuljice ako ih koristite i kuhajte još dvije minute dok ne zamiriše.
Promiješajte kuhanu tjesteninu, uz dodatak vode od kuhanja tjestenine po ukusu. Izmrvite polovicu kozjeg sira, miješajte da se otopi i začinite po želji, piše Glas Istre.
Dobar tek!
Slika je ilustracija
Foto: Hina