Želite slasticu koja je ukusna, a u isto vrijeme zdrava i u kojoj možete uživati potpuno bez grižnje savjesti?
Donosimo jednostavan recept za kremastu tortu koja ne sadrži šećer, brašno i nepotrebne dodatke. Priprema je brza, a sastojci potpuno prirodni i dostupni. Sve što vam treba su zrele banane, grčki jogurt i jaja.
MOŽDA ŽE VAS ZANIMATI: Poznati hrvatski koronaš koji se zalagao za cijepljenje djece: Zbog Thompsona nikada ne bih došao na doček rukometaša
Ovaj desert savršeno je rješenje za sve koji izbjegavaju rafinirani šećer i žele uživati u prirodno slatkom i kremastom okusu. Banane daju nježnu slatkoću, grčki jogurt bogatu teksturu, a jaja čvrstoću kolača. Osim toga, možete ga pripremiti u nekoliko minuta, bez kompliciranih postupaka i nepotrebnih sastojaka.
Sastojci
– 2 zrele banane
– 2 velika jaja
– 1 šalica grčkog jogurta
Priprema
Banane ogulite i izmiksajte u blenderu.
Dodajte jaja i grčki jogurt, pa dobro promiješajte.
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pleh malo namazati uljem i u njega sipati pripremljenu masu.
Pecite 35-40 minuta dok kolač ne postane čvrst i lagano zlatno smeđi na vrhu.
Nakon pečenja ostavite da se ohladi pa stavite u hladnjak na najmanje četiri sata. Poslužite hladno i po želji ukrasite voćem i orašastim plodovima, prenosi N1.
Iako je i ova osnovna varijanta torte odlična, možete prilagoditi svom ukusu:
– Za slađu verziju dodajte žlicu meda ili javorovog sirupa.
– Umiješajte žlicu kakaa za čokoladni štih.
– Za osvježavajuću notu poslužite s jagodama, borovnicama ili malinama.
– Za bogatiji okus dodajte prstohvat cimeta ili nekoliko kapi ekstrakta vanilije.
Slika je ilustracija
Foto: Pixabay