Da se odmaknemo malo od piletine i pašte, danas na vaš stol donosimo svinjetinu. Ovi kotleti obogaćeni su aromom pršuta i topljenom mozzarellom, a pripremaju se izuzetno brzo i ne treba vam puno sastojaka (većinu vjerojatno i imate već kod kuće), prenosi Glas Istre.
Sastojci za četiri osobe
- četiri svinjska kotleta
- dvije žlice krušnih mrvica sa začinskim biljem po želji
- dvije kriške mozzarelle
- dvije kriške pršuta
- protisnuti češanj češnjaka
- žličica soli
- crni papar
- maslinovo ulje
Priprema
Stavite pećnicu da se ugrije na 215 stupnjeva. Kotlete prerežite po sredini stvarajući duboki džep. U svaki džep stavite pola fete pršuta i pola fete mozzarelle.
Kotlete posolite i popaprite s obje strane i stavite na lim za pečenje. Po vrhu stavite protisnuti češnjak i krušne mrvice. Pecite 20 minuta i servirajte toplo.
Dobar tek!
Izvor: Index
Foto: Pixabay