Fini umak od rajčice s aromom češnjaka, piletina, tjestenina i rastopljeni sir koji se rasteeeeeže, može? I k tome, ova brza tjestenina s piletinom stvarno je brzo gotova, za samo 15 minuta, prenosi Glas Istre.
Ovo jednostavno jelo zadovoljit će svaki ukus i zasititi i one najgladnije. Nema šanse da vam išta pođe ukrivo i – nema više preskakanja kuhanih obroka jer je to puno posla. Kušajte i uživajte. Dobar tek!
Sastojci
- 2 komada pilećih prsa, bez kosti i kože, narezana na trakice
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/2 srednjeg žutog luka, nasjeckanog
- 1/2 paprike, nasjeckane
- 3 češnja češnjaka, nasjeckana
- ½ čajne žličice soli
- ½ čajne žličice papra
- ½ čajne žličice češnjaka u prahu
- 250 ml kupovnog umaka od rajčice
- 70 g mozzarelle, naribane
- 30 g parmezana
- 180 g tjestenine
Priprema
Kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Dok se tjestenina kuha, narežite pileća prsa, luk i papriku.
Na srednje jakoj vatri zagrijte 1 žlicu ulja u dubokoj tavi ili loncu. Dodajte luk i papriku i pržite 1-2 minute, dok ne omekšaju. Dodajte češnjak i pržite 30 sekundi.
Dodajte piletinu, sol, papar i češnjak u prahu i pržite s obje strane dok piletina ne dobije lijepu boju.
Dodajte umak od rajčice, poklopite lonac i pustite da se pirja 5 minuta.
Ocijedite tjesteninu i umiješajte je u umak s piletinom. Dobro promiješajte, dodajte naribani sir i ugasite vatru.
Ako želite, možete kratko sve staviti u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, s uključenim ventilatorom, tek koliko je potrebno da se sir zapeče.
Pospite parmezanom i poslužite, piše punkufer.hr.
Foto: Pixabay