Šampinjoni punjeni ovim sastojcima pravi su specijalitet – premažite klobuke maslinovim uljem

Šampinjoni punjeni ovim sastojcima pravi su specijalitet – premažite klobuke maslinovim uljem

Šampinjone punjene pestom pripremit ćete za 10-ak minuta, a peći će se još 10-ak minuta na roštilju ili 15 do 20 minuta u pećnici. Količina sastojaka iz recepta dat će 4 do 6 porcija.

Šampinjoni punjeni pestom i parmezanom – sastojci

  • 12 velikih šampinjona
  • 2 žlice maslinovog ulja plus za premazati gljive
  • 2 male ljutike, nasjeckane
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 čep bijelog vina
  • 6 žlica pesta
  • 120 g naribanog parmezana

Šampinjoni punjeni pestom i parmezanom – priprema

  • Uklonite stručke šampinjonima i sitno ih nasjeckajte.
  • Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri. Pržite, stalno miješajući, nasjeckane stručke, ljutiku i češnjak dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Ulijte vino u tavu i kuhajte i dalje miješajući dok tekućina ne ispari, 1 do 2 minute. Ohladite smjesu na sobnu temperaturu, oko 10 minuta.
  • Premažite klobuke maslinovim uljem.
  • Pomiješajte pesto i pinjole sa smjesom od stručaka. Žlicom napunite klobuke smjesom i svaki obilato pospite parmezanom.
  • Pecite gljive na roštilju dok rubovi ne pocrne, oko 10 minuta, ili u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15 do 20 minuta.

Dobar tek!

Izvor: Punkufer.hr

Foto: Pixabay