Terorizam u Parizu: Profesoru odrubio glavu zbog karikature proroka Muhameda?

Terorizam u Parizu: Profesoru odrubio glavu zbog karikature proroka Muhameda?

MUŠKARAC je danas umro nakon uboda u vrat u pariškom predgrađu Conflans St. Honorine, dok je počinitelj zločina ranjen iz vatrenog oružja, rekao je izvor iz francuske policije, a prenosi Reuters.

Napadača je ubila policija. Tužiteljstvo je objavilo da je do napada došlo u Conflans St. Honorineu oko 17 sati, u blizini škole.

Mediji javljaju da je napadač žrtvi odrubio glavu, javlja Index.

Žrtva je profesor iz lokalne škole, javlja Le Parisien. Riječ je o nastavniku povijesti. Frncuski  mediji pišu da mu je  napadač odrubio glavu samo zato što je  učenicima pokazao  karikaturu proroka  Muhameda.  Napadač je navodno mladić čečenskog porijekla u dobi od 18 godina (a ne Alžirac rođen 1992. godine, kako je prvotno objavljeno). Nosio je nož, a pokraj njega je pronađen pištolj. Mladić je navodno objavio jeziv video odsječene glave neposredno prije pucnjave.

Pojavile su se i snimke nastale neposredno nakon događaja koje su snimili prolaznici.

Na mjesto događaja stigao je i francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Francusko tužiteljstvo za borbu protiv terorizma objavilo je da je do napada došlo u Conflans St. Honorineu oko 17 sati, u blizini jedne školske institucije.

Glasnogovornik policije rekao je da je ubijen školski profesor.

Otvorena je istraga za “ubojstvo vezano za teroristički motiv” i za “zločinačko terorističko udruživanje”.

Napadač vikao “Allahu Akbar”?

Drugi je policijski izvor rekao da je napadač vikao “Allahu Akbar”.

Francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin prekinuo je put u Maroko i vraća se u Pariz.

Francuska agencija France presse navodi da su policajci stigli na poziv zbog sumnjivog muškarca koji se kretao oko škole.

Po dolasku, pronašli su jednog mrtvog muškarca i potom uočili sumnjivca oko dvjesto metara dalje. On im je prijetio hladnim oružjem koje im je izgledalo poput noža te su otvorili vatru i ubili ga.