ŽELI ZBRINUTI ODANU SURADNICU: Ministar Ćorić već od SOA-e zatražio sigurnosnu provjeru Anje Bagarić?

ŽELI ZBRINUTI ODANU SURADNICU: Ministar Ćorić već od SOA-e zatražio sigurnosnu provjeru Anje Bagarić?

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić želi pod svaku cijenu imenovati Anju Bagarić, svoju glavnu savjetnicu i prijateljicu iz djetinjstva, ravnateljicom Ravnateljstva robnih zaliha. Gotovo godinu dana nije mu smetalo što je to mjesto slobodno, ali zato je sada, kada gotovo sigurno broji zadnje ministarske dane, ubacio u najveću brzinu kako bi ubrzao proceduru i zbrinuo svoju suradnicu od najvećeg povjerenja. Teleskop neslužbeno doznaje da je ministar Ćorić već zatražio od SOA-e sigurnosnu provjeru za Anju Bagarić, što je uvjet za imenovanje za šeficu Ravnateljstva robnih rezervi. Ovo je nesvakidašnji manevar jer je uobičajeno da se provjera SOA-e traži nakon što završi možebitni žalbeni postupak onih koji nisu prošli na natječaju.

Pokušali smo dobiti službenu izjavu o tome u kojoj je fazi imenovanje novog ravnatelja, no nismo dobili odgovor iako nam je glasnogovornica obećala da će nam se javiti kada “provjeri u Ministarstvu”.

ŽELI ZBRINUTI ODANU SURADNICU: Ministar Ćorić već od SOA-e zatražio sigurnosnu provjeru Anje Bagarić?, fotografija
Anja Bagarić i Tomislav Ćorić na proslavi 20-te godišnjice mature

“Plan ministra Ćorića jako je loše odjeknuo u HDZ-ovoj bazi. Ako ostvari svoju namjeru, samo će ostaviti još jednu aferu iza sebe. Ako je doveo gospođu Anju Bagarić sa sobom, onda je najnormalnije da ona s njim i ode”, ističe naš sugovornik koji dobro poznaje raspoloženje u “HDZ-ovoj bazi” kojoj nikako nije sjelo ni to što je Ćorićeva prijateljica iz školskih dana postala “kraljica upravnih i nadzornih odbora”. Kao što je Teleskop već pisao, Anja Bagarić imenovana je u osam raznih institucija u kojima, osim što gorljivo brani interese ministra Ćorića, ima pravo i na solidne novčane naknade.

“Stvarno je pretjerala s tim članstvima u upravnim i nadzornim odborima. Ni naknada nije zanemariva pa sigurno tamo zaradi još jednu plaćicu”, ironičan je naš sugovornik.

Podsjetimo, Anja Bagarić zamjenica je predsjednika Nadzornog odbora Janafa te članica Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Zanimljivo je da je tamo predsjednik Upravnog odbora upravo Mario Šiljeg koji je vodio razgovore s kandidatima za ravnatelja Ravnateljstva robnih zaliha.

Predsjednica je Upravnog vijeća Energetskog instituta Hrvoje Požara i Nacionalnog parka Paklenica, članica Upravnog vijeća Agencije EKO Kaštelanski zaljev, Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Ploče i Fonda za zaštitu okoliša. Imenovana je i predsjednicom Instituta za vodu u osnivanju.

Možda će vas zanimati: EKSKLUZIVNO: Ministar Ćorić želi prije smjene uhljebiti svoju vjernu savjetnicu