Denis Latin o svojoj bolesti i bakicama koje su bile u istom bolničkom krevetu: Čovjek i život više nisu bitni

Denis Latin o svojoj bolesti i bakicama koje su bile u istom bolničkom krevetu: Čovjek i život više nisu bitni

Hrvatski novinar, urednik i voditelj Denis Latin (57), autor jedne od najgledanijih televizijskih emisija – Latinice, zbog Chronove bolesti s kojom živi već 35 godina, puno je puta ležao po bolnicama, a na Facebooku se sada osvrnuo na situaciju iz Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku gdje su dvije starije žene smještene u isti bolnički krevet.

– Čitam o ove dvije starice koje u sisačkoj bolnici leže zajedno u krevetu. U svojoj karijeri pacijenta ležao sam i na hodniku i u liječničkim sobama. To nije ništa novo. Javnost više voli govoriti o iznajmljivanju apartmana i novim hotelskim kapacitetima. Čovjek i život više nisu bitni – napisao je novinar na Facebooku.

Podsjetimo, HRT-ov urednik i novinarod 1986. godine bori se s Chronovom bolesti, zbog koje je i pet puta operiran, a prošle je godine u veljači  počeo i s eksperimentalnom terapijom matičnim stanicama kod dr. Dinka Kaliterne, a kako je napisao tada na Facebooku, prvi rezultati su fantastični, javlja Večernji list.

– Danas sam primio treću infuziju kod dr. Dinka Kaliterne. Samo tjedan dana nakon početka primanja terapije čiji je cilj olakšavanje problema kod Crohnove bolesti rezultati su fascinantni: koža se potpuno promijenila, a energija vratila na razine kakve sam imao prije dvadeset godina. Budim se u dva ujutro i stalno mislim kako bi baš u to vrijeme trebao ići nešto raditi. Ustajem u pet, zaspim u dva iza ponoći. Čudo neviđeno. A tek smo na početku – napisao je Latin, koji je za Večernji list i pojasnio o čemu se radi. 

Tek sam počeo s terapijom koja se već provodi neko vrijeme u svijetu, a kod nas je još pokusna. Tek smo krenuli s infuzijama, ali već osjećam da mi je bolje. Za dva tjedna bih trebao dobiti i matične stanice – ispričao nam je Latin i dodao kako u vrijeme kad je on obolio od Crohnove bolesti ova bolest je kod nas bila rijetka. Onda ju je u cijeloj bivšoj Jugoslaviji imalo oko 500, a danas u Hrvatskoj od nje boluje 10 tisuća ljudi. 

Foto: Hina