Afera koja potresa HDZ: Odvjetnik Anto Nobilo otkrio što zapravo želi Plenković

Afera koja potresa HDZ: Odvjetnik Anto Nobilo otkrio što zapravo želi Plenković

Ovjetnik  Anto Nobilo  smatra da državni vrh ima utjecaj na Državno odvjetništvo.

“Da ima i delegiranih slučajeva, ja vjerujem. Ovo s Brkićem, meni nije bitno je li on špijunirao bivšu suprugi ili nije, bitna je selektivna pravda. Ako se sjećate, u početku su otkrili da je Varga radio za HDZ pa je Plenković rekao da on nije bio na platnom spisku. Onda smo zaključili da je primao ‘crni novac’. Ako se malo prekopa, onda se vidi da je Varga sudjelovao u dvije izborne kampanje – za predsjednicu i za parlamentarne izbore. Neki sumnjaju i za europske izbore. Teško da radi legitiman posao jer, koliko smo shvatili, on se bavio trolanjem, rubnim aktivnostima koje bismo mogli okarakterizirati kao paraobavještajne”, kazao je odvjetnik Anto Nobilo.

Dodao je kako je važno, ako je kontaminiran proces izbora, odnosno dva važna izborna procesa, da javnost to mora znati i to treba istražiti.

“Takvo nešto bi trebao biti prioritet policije i Državnog odvjetništva. Međutim, to onda šteti HDZ-u i tu vidimo selektivnu pravdu. Skalpelom se izvlači nešto što ne šteti stranci, što ima osobni karakter, a što opet ima dovoljno materijala da se iskoristi za političku eliminaciju”, smatra Nobilo.

Smatra kako se ova afera previše poklapa s onime što treba Andreju Plenkoviću. Nešto što će eliminirati Brkića, a neće štetiti HDZ-u. Plenkoviću smeta Brkić koji je rušio Karamarka i zapravo ga doveo na vlast, dodaje Nobilo, prema onome što se da iščitati govori se o dvije struje u HDZ-u – jedna više konzervativna i nacionalistička i druga malo umjernija. “Dojam je da Brkić nije Plenkovićev čovjek, a mi vidimo da Plenković pokušava redizajnirati HDZ na način da s njime može upravljati”, dodaje.

“Uvijek je dobra pozicija za obranu ako je oštećenik, na neki način, sklon obrani, a nije sklon optužbi. Tu se može stvoriti veći manevarski prostor za kvalitetnu obranu”, kazao je odvjetnik Nobilo na pitanje koliko Brkiću može biti olakašavajuća okolnost što se ni njegova supruga ni druge gospođe ne osjećaju žrtve tog djela, pišu Vijesti.hr.

Facebook Comments