Aktivisti već vide Milana Bandića u Remetincu: Spremili su mu četkicu za zube, toalet papir, sapun i ručnik

Aktivisti već vide Milana Bandića u Remetincu: Spremili su mu četkicu za zube, toalet papir, sapun i ručnik

U sudnicu u srijedu dolazi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, i to zbog optužnice koju je USKOK doradio, a odnosi se na zloporabu položaja sa zbrinjavanjem gradskog otpada. U sudnicu bi mu prvi put mogli doći i neki aktivisti i članovi brojnih udruga.

Nastavlja se suđenje u aferi Agram, a Bandić će se očitovati o optužnici koju je USKOK naknadno doradio. Zbog sumnji u zlouporabe sa zbrinjavanjem gradskog otpada, na optuženičku će klupu sjesti s Petrom Pripuzom.

A na sudu će Bandića dočekati i predstavnici građanske inicijative ”Zagreb te zove”, nezadovoljni načinom na koji Bandić upravlja gradom već dva desetljeća. Jedna od čelnica inicijative, Gordana Pasanec iz udruge Siget, kazala je da su svoj dolazak na suđenje već najavili.

”Nemamo pravo na bilo kakve izjave, s obzirom na to da nismo stranke u postupku, ali znat će se da smo unutra, budite sigurni. Bit će neki performans sa znakovima koji su dozvoljeni. Bit ćemo pristojni tako da nam se i drugi puta dopusti ulazak u sudnicu”, otkrila je Gordana Pasanec.

”Pripremili smo mu jedan divan, slatki paket za odlazak u Remetinec, da vidi kako građani misle na njega. Tu je četkica za zube, malo toalet papira, sapun i simpatični ručnik da ga opremimo put juga”, poručila je Pasanec.

Kaže da će se, ako dođu svi oni koji su najavili svoj dolazak, ispred suda okupiti oko 300 ljudi.

”Apeliram na sve one koji žele sutra dati svoju podršku da dođu s transparentima koji nikoga ne vrijeđaju po regionalnoj pripadnosti ili porijeklu. Dakle, Milan Bandić je zao čovjek i prozivamo njega, zbog njega smo ovdje, njegove bahatosti i nepotizma i neka se transparenti na to odnose”, poručila je Pasanec za Dnevnik.hr.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments