“Analitičar” Aleksandar Vučić: Škoru su previše spustili, a to nije slučajno

“Analitičar” Aleksandar Vučić: Škoru su previše spustili, a to nije slučajno

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će, tko god da dobije predsjedničke izbore u Hrvatskoj, dvije zemlje u budućnosti morati graditi bolje odnose, ali nije htio prognozirati tko bi mogao pobijediti u drugom krugu kako “ne bi pomogao onom drugom”.

Vučić je u intervjuu za TV O2 ocijenio da je kandidatu desnice Miroslavu Škori “nedostajalo tri dana kampanje” da postane predsjednik Hrvatske jer je pokazivao više emocija od svojih protukandidata.

Vučić je ocijenio da su u prognozama i predizbornim istraživanjima Škori dali mnogo manje nego što je osvojio i ocijenio da “to ne može biti greška”, javlja N1.

“Škoru su previše spustili, ali on je dostigao 24, skoro 25 posto, a to ne može biti greška, ne možete toliko promašiti, rekao je Vučić.

Na pitanje tko je od dvoje kandidata prihvatljivi za Srbiju Vučić je izbjegao odgovor, ocijenivši da bi, što god da kaže, bilo pogrešno protumačeno.

“Šta god da kažem, pomogao bih onom drugom – rekli bi: Vučić navija, a onda bi im to bila jedina tema”, rekao je Vučić.

On je ocijenio da će se srpsko-hrvatski odnosi “morati popraviti, šta god mi mislili jedni o drugima”.

“Naš je posao da surađujemo i da imamo dobre odnose”, naglasio je Vučić.

On je naglasio da je izbjegavao reakcije na zbivanja i poruke iz Hrvatske kako ne bi narušio poziciju Srba u Hrvatskoj.

“Mi šutimo, nerijetko. jer imate 184.000, uvjeren sam i više od 200.000 Srba trenutno u Hrvatskoj i bilo bi strašno neodgovorno da pogrešnim reakcijama dovedemo njihov položaj u pitanje”, rekao je Vučić.

Foto: Zoran Žestić/Hina/Tanjug

Facebook Comments