Bandićev Dena postao veliki “humanitarac”: Zašto je omogućio Uskokovoj svjedokinji da prodaje fritule

Bandićev Dena postao veliki “humanitarac”: Zašto je omogućio Uskokovoj svjedokinji da prodaje fritule

Denis Mohenski, apsolutni rekorder po broju kućica na zagrebačkom Adventu, “udomio” je u svojoj kućici svjedokinju u velikoj aferi s namještanjem poslova na Trgu bana Jelačića. Na samom ulazu u Gajevu ulicu, točno preko puta Trga, Mohenski drži veliku kućicu po imenu Šmek Haus. U njoj se prodaju i Nadine fritule.

Štoviše, na desnoj strani kućice izvješen je i veliki znak na kojemu je istaknut njihov logo.

Nadine fritule su prije nekoliko godina zajedno patentirale Romana Kantoci i Nada Maljković. One  su  važne su jer su svjedočile u velikoj aferi s namještanjem poslova za Advent prije šest godina, pišu 24 sata.

U optužnici Uskok detaljno opisuje kako su Ratimir Jureković, Josip Katić i niz drugih važnih osoba u Gradu namjestili natječaj za čuveni šator na Trgu.

Dobar dio ekipe iz Uskokove optužnice sudjeluje i na organizaciji aktualnog Adventa.

U opsežnoj Uskokovoj optužnici, svjedokinja Nada Maljković detaljno je opisala okolnosti manipulacija na Trgu 2013. Između ostalog, opisala je kako je Josipu Katiću nakon završetka božićnih i novogodišnjih manifestacija na Trgu isplatila oko 70 tisuća kuna u gotovini.

Zašto? Zato jer je Katić njenoj firmi Svantevid omogućio da na Adventu prodaje fritule na Trgu bana Jelačića, piše u optužnici.

Svjedočila je i Romana Kantoci. Ona je tada bila zaposlenica Svantevida i u bitnome potvrđuje navode Nade Maljković, navodi se u Uskokovoj optužnici.

Naslici: Denis  Mohenski sjedi pored poznatog novinara Miće Dušanovića

Foto: Facebook

Facebook Comments