Bernardić kao u vrijeme crnog komunizma: Građanima čestitao Novu godinu, a Božić nije ni spomenuo

Bernardić kao u vrijeme crnog komunizma: Građanima čestitao Novu godinu, a Božić nije ni spomenuo

Predsjednik SDP-a Davor Bernadić komentirao je predsjedničku kampanju, zahtjev za opoziv ministrice Blaženke Divjak.i rad Vlade Andreja Plenkovića. Međutim, na samom početku intervjua dogodilo se nešto nevjerojatno. Bernardić je požurio građanima čestitati Novu godinu, spomenuo je nadolazeće blagdane, ali Božić, kao da živimo u crnom komunizmu, nije ni spomenuo.

Smatra kako se kampanja nije pretvorila u sukob dviju najvećih hrvatskih stranaka HDZ-a i SDP-a, javlja RTL.

“Milanović je, naravno, kandidat SDP-a, ali on ima svoje mišljenje i svoj stav za razliku od aktualne predsjednice čiju ulogu glasnogovornika je preuzeo Andrej Plenković. Bilo bi zanimljivo čuti što ona misli, a ne što misle Andrej Plenković ili Gordan Jandroković koji pokušavaju optuživati Milanovića za onaj period dok je on bio premijer, odnosno, dok je SDP bio na vlasti, a zaboravljaju što je njihov bivši šef Sanader ostavio našoj zemlji”, kazao je Bernardić.

“Crna Hrvatska koja koketira s ekstremnom desnicom”

Komentirao je i tezu da se predsjednički izbori, u biti, vode kao bitka za prevlast unutra stranaka – HDZ-a i SDP-a.

“Što se tiče HDZ-a, to ćete morati pitati Andreja Plenkovića. Što se mene tiče, ovo su izbori između dvije Hrvatske. Jedna je normalna i građanski civilizirana, a druga je crna Hrvatska koja jednostavno nema svoj stav, nema svoje mišljenje i koketira s ekstremnom desnicom, što je pogubno za međunarodni ugled Hrvatske u svijetu”, kazao je Bernardić.

Odgovorio je na pitanje hoće li pobjeda Zorana Milanovića biti i njegov osobni uspjeh. “Vjerujem u pobjedu Zorana Milanovića jer je jedini ozbiljan kandidat koji funkciji predsjednika može vratiti ugled i dostojanstvo i povjerenje. Funkcija predsjednika i povjerenje u tu funkciju poljuljano je brojnim aferama i skandalima koji se vezuju za aktualnu predsjednicu: oni sada pokušavaju primijeniti taktiku optuživanja Milanovića no ne zaboravimo da su zemlju 2011. godine ostavili u dubokoj krizi i na koljenima”, kazao je Bernardić.

Naveo je da je HDZ-ova Vlada zadužila Hrvatsku više od 100 milijardi kuna, da je 2011. godine bilo više od 400.000 nezaposlenih. “BDP je pao za više od 10 posto, a Sanader je završio u zatvoru”, kazao je Bernardić.

“Izađite na izbore da vas ne pokradu”

Bernardić je komentirao i smatra li da će se u stranci početi propitivati i njegova odgovornost u slučaju da Milanović ne postane predsjednik.

“Neće izgubiti, pobijedit će. Što se tiče moje odgovornosti. Predsjednik SDP-a je, naravno, jedan od glavnih ljudi za svake izbore, tako i za predsjedničke. No, čvrsto sam uvjeren u pobjedu jedne normalne Hrvatske”, kazao je Bernardić i još jednom pozvao građane da izađu na predsjedničke izbore.

“Nije svejedno tko će voditi Hrvatsku i kakva će nam biti zemlja. Pozivam ih i da izađu na izbore kako ne bi neki drugi odlučivali umjesto njih i da ih ne pokradu. Jer, nažalost, i to se događa”, kazao je Bernardić.

Najavio je da će o koalicijama za parlamentarne izbore govoriti nakon predsjedničkih izbora.

“Svima je jasno da se nad Hrvatskom nadvio jedan bauk korupcije, da je ona ušla u sve pore našeg društva i da se protiv toga moramo boriti odlučno i beskompromisno”, rekao je Bernardić. Podsjetio je da je SDP napravio svoje politike za rast plaća i mirovina te politiku za zdravstvo.

“Predstoji nam borba za pravedno društvo, a to je s jedne strane borba protiv korupcije, a s druge strane borba za reformu pravosuđa jer je ono u nikad gorem stanju u povijesti Hrvatske”, rekao je Bernardić.

Kazao je da u Saboru traže opoziv ministrice Divjak jer obrazovna reforma ne postoji.

“Kao što su rekli učitelji, ona se svela na nabavku jeftinih tableta, od kojih pola ne radi. Odustalo se od strategije razvoja obrazovanja, od devetogodišnjeg programa, od rada s darovitom djecom, od rada sa djecom s invaliditetom, odustalo se od drugačijeg načina vrednovanja i ocjenjivanja… Odustalo se praktički od kompletne reforme kao i reforme kurikuluma. Uz to, kap koja je prelila čašu je što djeca nisu više od mjesec dana išla u školu. Trpjela su djeca i roditelji. Ministrica je, nažalost, u tom sustavu proizvela potpuni kaos”, kazao je Bernardić te je potom komentirao rad cijele Vlade.

“Ne znam što bolje opisuje rad Vlade – činjenica je da je pola Vlade ljetos moralo otići zbog sumnje u političku korupciju ili što se ta ista Vlada još uvijek održava na vlasti zahvaljujući političkoj korupciji odnosno, kupovanju zastupnika u Saboru”, rekao je Bernardić i zaključio je da bi Vladi dao “čistu jedinicu”.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments