Bujanec sprema knjigu pikanterija o predsjednici. Kakva je uloga Mate Radeljića?

Bujanec sprema knjigu pikanterija o predsjednici. Kakva je uloga Mate Radeljića?

U novinarskim kuloarima priča se da Velimir Bujanec priprema knjigu o svojoj intenzivnoj komunikaciji s predsjednicom Republike navodno »punu pikanterija« i da bi ona trebala izaći u lipnju. Bujanec nam jučer to nije htio ni potvrditi ni demantirati. Nije precizirao niti je li u još nekim slučajevima medijski obrađivao teme koje mu je sugerirala Kolinda Grabar-Kitarović, piše Novi list.

– Ne bih išao u detalje. U slučaju Joška Para opravdano sam reagirao na licemjerje predsjednice Republike i činjenicu da je za veleposlanika imenovala čovjeka kojeg je u razgovorima sa mnom označavala kao korumpiranog. Zna se da sam je podržavao u predizbornoj kampanji i tijekom mandata medijski joj držao stranu. Ali, kao novinar neću šutjeti kad god primijetim nelogičnosti u predsjedničinim potezima. Nisam obavezan čuvati nikakve tajne,  kaže Bujanec.

Tako je Bujanec proteklih dana na Facebooku, a kasnije i u izjavama za Jutarnji list, opisao nevjerojatnu večeru s predsjednicom u zagrebačkom restoranu »Bota Šare«, 22. svibnja 2017., na kojoj je upravo Paro bio jedna od glavnih tema razgovora. Nakon kafića slastičarnice »Torte i to«, u kojem je visoki dužnosnik SOA-e uvjeravao Matu Radeljića da mu je bolje da šuti nakon što bude razriješen s dužnosti predsjedničinog savjetnika za unutarnju politiku, ovo je drugi ugostiteljski objekt u kojem se dogodilo nešto što će Kolindu Grabar-Kitarović pratiti tijekom cijele izborne godine, piše Novi list.

Poznato je da je Bujanec u dobrim odnosima s bivšim savjetnikom  predsjednice Matom Radeljićem kojeg je predsjednica nedavno smijenila. Stoga je logično postaviti pitanje obračunava li se Radeljić sa svojom bivšom šeficom preko Bujanca s obzirom da to da to da je bivši savjetnik predsjednice obvezan čuvati tajne, dok Bujanec nema takvu  obvezu.

Facebook Comments