Čačić je uvjeren da Pupovac ne želi ostati sam s “HDZ-om u krevetu”: Kuščević nije Brkić pa da neće dati ostavku

Čačić je uvjeren da Pupovac ne želi ostati sam s “HDZ-om u krevetu”: Kuščević nije Brkić pa da neće dati ostavku

Radimir Čačić iz Narodne stranke – reformisti, komentirao je ostavku ministra uprave, Lovre Kuščevića, kao i što će to značiti za daljnji odnos snaga u Vladi, prenosi N1.

“Što se tiče ostavke ministra, ona je bila predvidiva i očekivana i bilo je pitanje trenutka kad će se to dogoditi. Kuščević nije Vaso Brkić pa da neće podnijeti ostavku, on kad dođe do dogovora s premijerom, kao elegantnu formu izlaska iz situacije u kojoj se našao podnosi ostavku, što je elegantno, i to se tako radi”, rekao je Čačić.

Smatra da je HNS-ov potez, kojim su javno tražili ostavku Kuščevića, nekorektan. Rekao je da se takve stvari rade dogovorom, a ne preko medija. Tvrdi da bi Plenković uvažio zahtjev za smjenom da su to tražili na koalicijskom sastanku. Istup HNS-a sigurno neće pomoći dobrim odnosima i kvalitetnoj suradnji unutar vladajuće koalicije, dodao je.

Komentirao je i što će se dalje događati u Vladi.

“S obzirom da je Pupovac bio jasan da ne želi ostati sam ‘u krevetu’ s HDZ-om, čini mu se da je to mrvicu tricky, jer Saucha i Habek nisu zastupnici HNS-a, oni su tamo samo parkirani, jer ih je HDZ tamo stavio. Problem, dakle, nije samo HNS, nego stav manjina, europska pozicija, Furio Radin. To može zadržati HNS u Vladi pa će i dalje preuzimati odgovornost za neodlučnost i druge poteze Vlade”, smatra Čačić.

Upitan dolazi li on, odnosno njegova stranka, u kombinaciju za pregovore oko ulaska u Vladu, Čačić je rekao da za to nema šanse.

“Mi smo tu vrlo jednostavni. Mi nemamo problem, mi o njima ne ovisimo, nismo nikad ni ovisili, naš stav je bio jasan, nekoliko poteza u zadnje vrijeme koji su bili nekorektni nas je dalje uputio na to da kažemo – ne, hvala. Sad ne želimo biti u okviru konzultacija za vladajuću većinu. Ne postoji šansa da mi razgovaramo s Vladom u smislu partnerstva”, rekao je Čačić.

Foto: Hina/ua

Facebook Comments