Ćiro Blažević o Kaubojima: Prognoze pripadaju budalama, ali vidjeli smo kako vukovi pojedoše sve

Ćiro Blažević o Kaubojima: Prognoze pripadaju budalama, ali vidjeli smo kako vukovi pojedoše sve

Hrvatski rukometaši ubilježili su i petu pobjedu na Svjetskom prvenstu u Njemačkoj. Uz potporu hrvatskih navijača, kojih je bilo toliko kao da igraju kod kuće, svladali su u četvrtak i Španjolce, aktualne europske prvake. Pohvale popularnim ‘Kaubojima’ stižu odasvud, to tim više jer uoči prvenstva nisu važili za favorite.

Trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević, u kratkoj izjavi za Teleskop ovako je vidio igru naših rukometaša. „Ovo je bio jedan osobiti doživljaj jer ni najveći optimisti nisu mogli a da ne strepe jer su Španjolci bili veliki favoriti. Vrlo smo sretni i ponosni jer su još jednom sportaši Hrvatske potvrdili da su najveći sportaši na svijetu“.

U hrvatskim medijima već se pojavljuju paralele s uspjehom nogometaša i tenisača koji su prošle godine ostvarili povijesne uspjehe. Naši rukometaši osim što pobjeđuju izgledaju dobro kao momčad, klapa su, dobro su posloženi i djeluju na terenu uvjerljivo.

Kada su protiv Španjolaca u prvom poluvremenu dohvatili tri gola razlike, tu prednost gotovo da nisu ispuštali do kraja utakmice. To je odlika pravih momčadi što sada izabranicima izbornika Line Červara priznaju i španjolski mediji.

Tamošnji najčitaniji sportski list ‘Marca’ piše da je Červar, kojeg nazivaju rukometnom lisicom, pravovremeno povlačio prave poteze, vršio izmjene igrača, igre i njenog tempa i tako potpuno taktički nadmudrio i iznenadio španjolskog izbornika Jordija Riberu.

Iznenađen je bio i Veselin Vujović, koji je uoči prvenstva imao neke zamjerke na račun Červara. „Strašna utakmica Hrvatske. Oduševljen sam. Znao sam da je Hrvatska dobra, da znaju igrati, ali da će ovako razmontirati prvake Europe, to me iznenadilo i oduševilo“, rekao je bivši trener PPD Zagreba za Index.

Teško je izdvajati bilo koga. Bez obrana izvrsnog Marina Šege teško da bi danas bili gdje jesmo. I nepogrešivi Zlatko Horvat koji je postigao osam golova iz isto toliko udaraca, od kojih je šest bilo sedmeraca, bio je ključni kotačić. Ipak, igračem utakmice s razlogom je proglašen Željko Musa, pivot koji je svojom borbom i golovima s crte, ukupno šest, Španjolce dovodio do očaja.

Sam Červar je rekao da je to bila njegova utakmica života. „Ne sjećam se kada sam na jednoj utakmici zabio toliko golova“, rekao je Musa podsjećajući kako su pred ‘kaubojima’ tri važna ogleda. Da nema euforije potvrđuje i njegova izjava kako sada u drugi krug nose četiri boda, ali da zapravo još nisu napravili ništa.

Uz očekivanu pobjedu protiv Brazila, protiv kojeg ne smije biti opuštanja, za polufinale bi hrvatskim rukometašima trebala pobjeda ili protiv domaćina Njemačke ili protiv uvijek neugodne Francuske. Bit će teško ali, da opet citiramo Musu, kada se ovako igra, ne trebamo se nikoga bojati.

Na pitanje dokle mogu ‘kauboji’ Ćiro je bio slikovit. „Prognoza pripada budalama, ja bih se jučer, iako sam strepio, kladio na Španjolsku, a vidjeli smo kako vukovi pojedoše sve“, zaključio je legendarni trener.

O dobroj atmosferi među našim rukometašima svjedoči i video zapis iz autobusa u kojem radosni i odlično raspoloženi ‘kauboji’ pjevaju pjesmu Miše Kovača „Poljubi zemlju“ uz povike odobravanja izbornika Červara; „To je to!“ Da, to je to.

Facebook Comments