Đakić ponovno preživio: Sada svi složno od Plenkovića traže raskid koalicije s Pupovcem

Đakić ponovno preživio: Sada svi složno od Plenkovića traže raskid koalicije s Pupovcem

U sjedištu Hvidre održana je izvanredna sjednica svih tijela udruge: Predsjedništva, Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti, na koju su bili pozvani svi predsjednici županijskih organizacija, njih 21 iz cijele Hrvatske, te pridruženi, 22. predstavnik iz redova HVO-a. Na sjednici je donesena odluka da Josip Đakić ostaje predsjednik Hvidre.

“Jednoglasno je odluka donesena. Poštujemo odluku većine, sve smo dogovorili i sve je u redu.”, kazao je predsjednik Glavnog odbora Hvidre Josip Periša.

“Demokratska rasprava, kao i kritika uvijek bi trebala donositi dobre rezultate. Jedan drugoga moramo razumjeti i poštivati. Tražimo sastanak s predsjednikom Vlade, predsjednikom Sabora i glavnim državnim odvjetnikom i u vezi predmeta oko kojega je nastao najveći spor, a to je gospodin Pupovac kao i u predmetu ratnih zločina koji kroz izvješća vidimo da nisu dovoljno brzo i kvalitetno odrađena”, nadovezao se predsjednik Hvidre Josip Đakić.

Đakić je kazao da će, koliko je on informiran, u narednih nekoliko dana doći do tog sastanka.

Na pitanje Josipu Periši stoji li još uvijek zahtjev za raskidom koalicije s Miloradom Pupovcem, Periša je kazao kako zahtjev i dalje stoji te da nije opozvan.

Đakić je rekao kako prema zaključcima Glavnog odbora izvidi DORH-a traju predugo i kako zbog toga traže sastanak s glavnim državnim odvjetnikom. Josip Periša, upitan o tome je li dobivao prijetnje od predsjedničinog savjetnika Ante Deura, nije htio ništa komentirati. “Ja bih ostavio da zatražite očitovanje od DORH-a”, kazao je zaključno Periša.

Foto: N1

Facebook Comments