Dalija Orešković napala “prevrtljivca” Josipovića i SDP: Da su dobro radili, ne bih ni pokrenula Start

Dalija Orešković napala “prevrtljivca” Josipovića i SDP: Da su dobro radili, ne bih ni pokrenula Start

Predsjednica Starta Dalija Orešković u četvrtak je u Rijeci rekla kako ne vjeruje ni u jednu političku inicijativu Ive Josipovića, jer je izgubio predsjedničke izbore od Grabar- Kitarović, nakon toga napao stranku koja ga je kandidirala i financirala te osnovao novu stranku koja je bez ikakvog uspjeha.

“Sad se vratio u okrilje matične stranke iz koje je nedavno pobjegao”, rekla je Orešković.

Na novinarsku zamolbu da komentira današnju izjavu Ive Josipovića o nužnosti okrupnjavanja stranaka na ljevici te o mogućnosti da Start sudjeluje u tome, Orešković je večeras rekla da Josipoviću očito nedostaje političkog vizionarstva, da kao takav ne bi mogao predstavljati ni SDP. S druge stranke, rekla je, “da je SDP uistinu bio ono što je trebao biti- jaka i smislena oporba i jamac socijaldemokracije Start kao takav ne bi trebao ni nastati.”

Orešković je u četvrtak navečer bila na sastanku inicijativnog odbora za osnutak prvog ogranka stranke, za Rijeku i Primorsko-goransku županiju. Ocijenila je da su ovi europski parlamentarni izbori civilizacijski referendum, za europske vrijednosti; sigurnost građana, modernu, tolerantnu i solidarnu Europu koja, kako je rekla, iščezava pred našim očima pod naletom populista i revizionista, javlja N1.

Facebook Comments