KUŠČEVIĆ EKSKLUZIVNO ZA TELESKOP: Razgovaram s premijerom Plenkovićem o svom odlasku iz Vlade

KUŠČEVIĆ EKSKLUZIVNO ZA TELESKOP:  Razgovaram s premijerom Plenkovićem o svom odlasku iz Vlade

Lovro Kuščević, ministar uprave i politički tajnik HDZ-a, potvrdio je za Teleskop da još uvijek razgovara s premijerom Andrejem Plenkovićem o svom odlasku iz Vlade. Naglasio je da neće podleći pritiscima koji dolaze od oporbe ili nekih manjih stranaka iz koalicije, ali je pokazao spremnost otići ako to od njega zatraži premijer Plenković.

„Mogu otići samo ako to od mene zatraži premijer i predsjednik HDZ-a ili ako sam procijenim da to trebam napraviti” , rekao je ministar Kuščević u ekskluzivnom razgovoru za Teleskop dodajući da, suprotno nekim najavama, neće stvarati probleme Plenkoviću. Na naše pitanje znači li to da se priprema podnijeti ostavku, Kuščević je odgovorio da je sve otvoreno.
Iz kratkog razgovora s Kuščevićem stekli smo dojam da je on na izlaznima vratima iz Vlade, ali da sa stranačkim vrhom traži najbezbolnije rješenje za sebe, premijera, stranku i Vladu. Veća je vjerojatnost da on sam podnese ostavku nego da to od njega zatraži premijer Plenković.

Kuščeviću posebno smetaju napadi koji dolaze od Hrvatske narodne stranke i Milorada Pupovca, partnera s kojima je dobro surađivao, pa je tijekom razgovora naglasio da nikako ne želi da se shvati kako je popustio pod njihovim pritiscima. Na naše pitanje tko mu podmeće, Kuščević nije želio dati konkretan odgovor.

 

Foto: Lana Slivar Dominić/Kuščević

Facebook Comments