Fra Tolić odgovara zašto je Goranu Mariću prodao franjevački stan ispod cijene

Fra Tolić odgovara zašto je Goranu Mariću prodao franjevački stan ispod cijene

Fra Željko Tolić tadašnji provincijal Provincijalata Franjevačke provincije Presvetog otkupitelja iz Splita, osoba koja je tvrtki današnjeg ministra Gorana Marića prodala stan koji je pripadao franjevačkoj provinciji, komentirao je navode da je stan prodao ispod cijene, prenosi Jutarnji list.

Prema navodima Index.hr,  stan je tvrtki Scientia d.o.o. prodan za 1245 eura po kvadratu, što je više od 500 eura manje od prosječne cijena kvadrata stana u centru Zagreba u to vrijeme.

Međutim, franjevac iz Imotske krajine ima objašnjenje.

“Dogovor je bio da će Marić osigurati obnovu fasade i dijela samostana Majke Božje Lurdske u Zagrebu, kako bi se otvorio studentski dom s devet soba i kuhinjom, a Provincija je njemu dodijelila uništeni, devastirani i posve neupotrebljiv stan u Zvonimirovoj ulici uz financijsku nadoknadu”

“Vodio sam se humanitarnom idejom da osiguramo smještaj za siromašne studente”, dodaje.

Međutim fra Tolić nije znao odgovoriti tko je bio izvođač radova.

“Ne znam tko je to radio. Žao mi je što se sada jedna plemenita ideja na taj način podcjenjuje” rekao je franjevac.

“Pretpostavljam da to nije financirala ni država, ni grad, a ni općina, ali nisam ga to ni pitao, nisam pitao ni koja tvrtka to radi, a ni koji ljudi.”

“Ja bih tek povremeno došao, vidio kako radovi napreduju. Počelo je to negdje 2009. godine, a trajalo je do 2011. godine”

Tada poduzetnika Marića nije pitao ni na koji način će osigurati sredstva za obnovu.

“Ja u ničiji džep nikad nisam gledao, ne pitam ljude što-kako, načelno pristupam svakom čovjeku kao časnom i moralnom, a kakav je on ne znam niti idem ispod ili iznad elementarne pristojnosti.”

Dodao je da mu nije poznat poduzetnik Zvonko Šarić, koji je kasnije preuzeo od Marićevih tvrtku Scientia i vlasništvo nad stanom u Zvonimirovoj te ga potom prodao tvrtki Šted-Invest u kojoj je ministar nekad bio direktor, a u čijem stanu danas pak živi ministrov sin, ali u, kako kaže, najmu.

Foto: Dubrovačka biskupija, Mario Strmotić/Hina. Montaža teleskop.hr

Facebook Comments