Glas Istre “kandidirao” za predsjednika “liberala, Europejca i antifašista” Jakovčića: Zašto prešućuju njegove koruptivne radnje?

Glas Istre “kandidirao” za predsjednika “liberala, Europejca i antifašista” Jakovčića: Zašto prešućuju njegove koruptivne radnje?

Novinar Dubravko Grakalić za Glas Istre napisao je tekst u kojem poziva Ivana “Nina” Jakovčića da se kandidira na predsjedničkim izvorima.

Smatra da bi Europarlamentarac i počasni predsjednik IDS-a Nino Jakovčić bio bi dobar kandidat takozvanih liberalnih stranaka koje čine Amsterdamsku koaliciju.

Ističe kako ne vjeruje da bi pobijedio zato što “u Hrvatskoj liberali, Europejci, antifašisti, regionalisti i istinski demokrati ne dobivaju na izborima.”

Međutim, “Dobio bi deset posto glasova i pokazao kako se Hrvatska može, polako, liberalizirati i istrijanizirati.”

Tekst se može protumačiti i kao svojevrstan napad na Zorana Milanovića. Grakalić smatra da bi s Jakovčić s kandidaturom pokazao “da SDP ne može svojeg kandidata oblačiti u liberalno žuto ruho, kad mu ni crveno nikako ne pristaje.”

“Jakovčiću ne treba slogan kako je ‘predsjednik s karakterom’.”, zaključio je Grakalić.

Liberalni birači su ključna skupina koju Zoran Milanović mora pridobiti da bi imao šanse u predsjedničkoj utrci. Međutim, mnogi liberali i ljevičari mu zamjeraju ono što vide kao koketiranje s desnicom.

Naravno,  komentator  Glasa Istre ne spominje sporne veze  Nine Jakovčića i  kontroverznog Danka Končara na čijemu je platnom popisu bio donedavno neprikosnoveni vladar Istre. Vjerojatno bi i  bivši zaposlenici  Uljanika bili  “oduševljeni” kandidaturom političara koje je itekako zaslužan za propast njihove tvrtke.

Foto: Daniel Sponza/Hina

Facebook Comments