Grmoja zaustavio Plenkovićeva dvorskog komentatora: Maldini vas neće terorizirati idućih mjesec dana

Grmoja zaustavio Plenkovićeva dvorskog komentatora: Maldini vas neće terorizirati idućih mjesec dana

Mostovac Nikola Grmoja izvijestio je da je Etičkom povjerenstvu uputio dopis u vezi istupa njihova člana Pere Maldinija koji često u medijima komentira i analizira stanje na političkoj sceni i mogući ishod europskih izbora, što smatra potpuno neprimjerenim jer je Povjerenstvo nadstranačko tijelo koje mora imati nadstranački karakter.

“Profesor Pero Maldini je predložen od strane vladajuće većine i HDZ-a pa je, kada komentira stanje u politici, u svojevrsnom sukobu interesa. Jutros sam dobio odgovor da je Etičko povjerenstvo analiziralo moj dopis te da više nijedan član neće analizirati ni komentirati mogući ishod europskih izbora”, rekao je Nikola Grmoja novinarima, zapitavši se što bi se dogodilo da kao saborski zastupnik nije uputio taj dopis.

Ovo, upozorava, pokazuje da ni neki članovi predloženi od vladajuće većine ne shvaćaju etičke principe ponašanja u europskim kampanjama.

“Poslao bih i poruku građanima – 30 dana je do održavanja europskih izbora, jedan Plenkovićev dvorski komentator ih neće terorizirati idućih mjesec dana, ali će sigurno naći novoga. Neka ne vjeruju onima koji govore da su ovi izbori već riješeni, moć je u vašim rukama, vi odlučujete i o sudbini Hrvatske i o tome tko će je predstavljati u Europskom parlamentu“, poručio je Grmoja.

S obzirom na Maldinijeve izjave da će se ispričati bude li potrebno, iako misli da nije pogriješio kada je govorio da će HDZ pobijediti na europskim izborima, Mostov zastupnik ističe da je Maldini “uvijek gost koji govori u korist Plenkovićeve vlade”, prenosi N1.

“Možda i nije pogriješio, vidjet ćemo ishod rezultata, ali potpuno je neprimjereno da on kao član Etičkog povjerenstva to komentira, a kandidatima drži prodike kako se ponašati u kampanji. On bi se svakako trebao oko toga ispričati“, smatra Grmoja.

Foto: Screenshot/HTV

Facebook Comments