Hasanbegović prognozira Sutjeska-koaliciju: “Plenković baštini jugoslavenski komunizam s briselskom pozlatom”

Hasanbegović prognozira Sutjeska-koaliciju:  “Plenković baštini jugoslavenski komunizam s briselskom pozlatom”

Saborski zastupnik dr. sc. Zlatko Hasanbegović za Hrvatski Tjednik komentirao je vijenac koji je Andrej Plenković putem izaslanika poslao na komemoraciju bitke na Sutjesci.

Sudeći prema natpisu, vijenac je bio je namijenjen “herojima Sutjeske”, partizanskim borcima koji su sudjelovali u bitci.

“Plenkovićevo polaganje vijenaca na Tjentištu možemo gledati na simboličko-legitimacijskoj razini odavanja osobne počasti jugoslavenskoj komunističkoj duhovnoj-ideološkoj baštini iz koje je potekao i koja predstavlja temelj njegove primarne socijalizacije bez obzira na kasniju briselsku pozlatu.

Ipak, ključna je političko-stranačka perspektiva. U povijesti će ostati zabilježeno da su na zajedničkom duhovnom ishodištu, partizanskoj Sutjesci, Plenkovićev izaslanik te Arsen Bauk i Ranko Ostojić u lipnju 2019. postavili temelje buduće protulustracijske velike koalicije HDZ-SDP, pa ćemo nakon bitke na Sutjesci, Kukuriku i Amsterdamske dobiti i Sutjeska-koaliciju.

Djeca su se vratila zakonitoj materi“, zaključio je Hasanbegović.

HDZ-ov Branko Bačić opovrgnuo je navode da vijenac veliča “boljševičku i komunističku Jugoslaviju”. Po njegovom sudu, vijenac odaje počast tri tisuće Dalmatinaca koji su “krenuli u borbu protiv fašizma i za slobodu svoje domovine”, piše narod.hr.

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina

Facebook Comments