Nervozna reakcija HDZ-a: Nije im se svidjela majica vijećnice Stranke Ivana Pernara

Nervozna reakcija HDZ-a: Nije im se svidjela majica vijećnice Stranke Ivana Pernara

HDZ-ovci iz Zaprešića vrlo su burno reagirali na provokacije zastupnice Stranke Ivana Pernara koja je na sjednicu došla u majici s natpisom: HDZ lopovi.

“Jučer su HDZ-ovci pokušali sa sjednice gradskog vijeća u Zaprešiću izbaciti našu vijećnicu Goranka Dorotić zato jer je imala na majici natpis HDZ lopovi koji je duboko uznemirio vladajuće. Lokalna TV je izignorirala tu represiju na slobodu mišljenja i izražavanja.” objavio je saborski zastupnik Ivan Pernar.

U priopćenju Stranke Ivana Pernara – Zaprešić, optužuju TV Zapad da pod političkim pritiskom HDZ-a izbacila vijest iz programa.

“Gradonačelnik i predsjednik vijeća su htjeli izbaciti našu vijećnicu zbog odjevnog predmeta čiji natpis se gospodi iz HDZ-a nije svidio, pozivajući se na neke nepostojeće članke Poslovnika. Nakon dugotrajnog prekida sjednice, pritisaka na našu vijećnicu i isčekivanja Godota, sjednica je nastavljena uz HDZ-ovu prijetnju da će valjda odmah sutra ujutro ići u mijenjanje poslovnika kako bi pretpostavljamo uveli dress-code u isti”, ističe se u priopćenju.

Osim što su zastupnici HDZ-a neprimjereno reagirali na očitu provokaciju, Stranku Ivana Pernara  još više zabrinjava pritisak na medije.

“Novinari Tv Zapada su, vjerojatno na urgiranje njihovog direktora Baće, Turkovog poslušnika, prvo morali odmah obrisati post na svojoj fb stranici o ovom neviđenom skandalu a zatim, iako su tražili i dobili izjavu naše vijećnice o tome, tu izjavu nisu smjeli staviti u prilog” navode iz Peranarove stranke.

U priopćenju stoji da se radi o neviđenom pokušaju kršenja ustavnog prava slobode govora i iznošenja misli.

“Ustav RH u tom istom famoznom članku 38. zabranjuje i cenzuru medija te kaže da novinari imaju pravo na slobodu izražavanja. No ne i naši lokalni zaprešićki novinari.”

Na sjednici gradskog vijeća vijećnica Goranka Dorotić iz Stranke Ivana Pernara obrušila se na HDZ s nizom optužbi, na koje HDZ-ovi vijećnici nisu dobro reagirali. Za Teleskop.hr je izjavila da se poruka na majici odnosi na lošu politiku HDZ-a, te da se ne radi o optužbi za neko konkretno kazneno djelo.

“HDZ u Zaprešiću provodi samovolju protiv svojih građana, otima nam na svakom koraku. Iz gradske blagajne plaća vijećnike kako bi imao većinu u vijeću, zapošljava vijećnike da bi imao većinu. Direktor tv zapad je dobio to mjesto radi presudne ruke u vijeću. Uveli su naplatu parkinga iako su građani skupili 5000 potpisa za referendum a Turk je lagao prije izbora da neće uvesti. Direktor komunalnog ima otpremninu 50000 eura i u komunalnom uhljebljuju sinove od vijećnika i ostalih hdzovaca”, rekla je vijećnica Stranke Ivana Pernara.

Iako ne postoje dokazi da je TV Zapad postupala pod pritiskom, teško je objasniti zašto su iz vijesti izostavili vrlo dramatičnu sutuaciju sa Sjednici gradskog vijeća, koja bi gledateljima sigurno bila zanimljiva, bez obzira koga politički podržavaju. Isto tako je iznenađujuća nervozna reakcija HDZ-ovih vijećnika.

Foto: Facebook/Stranka Ivana Pernara – Zaprešić

Facebook Comments