Hoće li Milan Bandić doći na otvaranje Muzeja korupcije u kinu Europa?

Hoće li Milan Bandić doći na otvaranje Muzeja korupcije u kinu Europa?

Redatelj Dario Juričan u prostoru kina Europa želi otvoriti Muzej korupcije. O svom kulturnom projektu govorio je na N1 televiziji.

Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića je kaže pozvao na otvaranje muzeja koje je planirano za srijedu, i to više puta.

“On se voli doći slikati pa se nadam da će doći. Bilo bi malo čudno da dijeli grah radnicima čovjek koji ima četiri stana od kojih je samo jedan u imovinskoj kartici”, kaže Juričan.

Što se tiče renovacije Kina Europa koju najavljuju iz Grada Zagreba, Juričan smatra kako ona neće krenuti još minimalno šest mjeseci.

“Kino će biti zatvoreno dvije godine. Postoji zakon koji kaže da kulturno dobro mora biti dostupno javnosti”, kaže Juričan.

Govoreći o Muzeju korupcije rekao je kako “propagira da korupcija mora biti nešto svakidašnje i dostupno svima”.

“Kandidata ne nedostaje. Jedno krilo moglo bi se zvati Agrokor, jedno Milan Bandić. Očekujem da svi budu donatori i gosti na radionicama koje bi se zvale ‘Uspjeti je lako, pitaj me kako'”, kaže Juričan i dodaje kako ni ime Kino Europa više nema pretjeranog smisla.

“Treba mu vratiti ime Balkan jer to najviše korespondira ovom gradu. Šank ću rado predati onom kumu za kojeg gradonačelnik kaže da mu ga treba predati. Bandić kaže da mu je bog rekao da spasi ovaj grad. Isti taj bog je došao i meni i rekao mi da snimim sve što Milan radi”, zaključuje Juričan.

Foto: N1

Facebook Comments