Hrvatska udruga sudaca ponovno napala Kolakušića: On je manipulator

Hrvatska udruga sudaca ponovno napala Kolakušića: On je manipulator

Udruga hrvatskih sudaca (UHS) priopćila je da politička aktivnost suca Mislava Kolakušića, koji se kandidirao na izborima za člana Europskog parlamenta, sadrži neistine kojima manipulira javnošću i zloupotrebljava to što javnost nema detaljna znanja o djelovanju sudbenog sustava.

“Netočno je da predsjednici sudova mogu manipulirati dodjelom predmeta u rad, jer predmete sucima dodjeljuje računalni sustav nasumično, i to korištenjem algoritama kojima nije moguće manipulirati, priopćio je UHS komentirajući Kolakušićevu izjavu koju je dao u ulozi kandidata na izborima za člana Europskog parlamenta.

UHS ističe da predsjednici sudova i predsjednici odjela u sudovima rade odgovorne dužnosti u upravljanju sudovima te da mnogi od njih sude u konkretnim predmetima, što se lako može provjeriti u sustavu e-predmeta.

Udruga sudaca tvrdi i kako je netočno da 592 suca ne rade ništa, ističući da je Kolakušić posljednji koji bi smio predbacivati sucima nerad s obzirom na opće poznate podatake o njegovu “radu” na sudu na kojem navodno obnaša sudačku dužnost.

Foto: Edvard Šušak/Hina

Facebook Comments