Štiti ga Državno odvjetništvo: Vijećnik bezuspješno pokušao podignuti kaznenu prijavu protiv Kirina

Štiti ga Državno odvjetništvo: Vijećnik bezuspješno pokušao podignuti kaznenu prijavu protiv Kirina

Gradski vijećnik Drako Lešković (MOST) pokušao je podnijeti kazneni prijavu protiv gradonačelnika Virovitice Ivice Kirna zbog krađe više milijuna kuna iz gradskog proračuna, ali su ga u Općinskom državnom odvjetništvu odbili.

„Bio sam u Općinskom državnom odvjetništvu i tražio dežurnog odvjetnika. Htio sam podnijeti kaznenu prijavu protiv gradonačelnika kao odgovorne osobe zbog nestanka novca iz proračuna. Tražio sam dežurnog odvjetnika, a kad su me uputila do njega gospodin me pitao na koji članak se pozivam. Zamolio sam ga da mi pomogne i detaljno obrazložio razloge zbog kojih smatram da je gradonačelnik Kirin kriv za cijelu ovo nesretnu situaciju na što mi je rekao da to nije u njihovoj nadležnosti, nego u Uskokovoj“, izjavio  je Lešković za portal Virovitica.net.

HDZ-ova predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss je za utorak u 16.30 sati na prijedlog oporbenih vijećnika sazvala sjednicu Vijeća na kojoj će prvi dio aktualnog sata biti posvećen isključivo slučaju Palm pa će i oporba i HDZ-ovi vijećnici imati priliku pitati gradonačelnika Kirina kako je moguće da su iz gradskog proračuna nestajali milijuni kuna (navodno 17 milijuna), a da to nitko nije primijetio te što je točno prethodilo smrti Siniše Palma koji je navodno počinio samoubojstvo vješanjem premda obdukcija nije učinjena, nego je pokopan dan nakon što je pronađen mrtav.
” I da oporbeni vijećnici nisu tražili sazivanje sjednice Vijeća, ja sam je planirala sazvati i tražiti objašnjenja gradonačelnika Kirina. Očekujemo odgovore gradonačelnika Kirina. Aktualni sat trajat će i dva sata ako bude potrebno i svi će imati priliku postaviti pitanje – poručila je Lahorka Weiss. Virovitička oporba, koju čine Klub SDP-a, HSS-a i nezavisnih vijećnika te Klub Mosta i HSPD-a, i dogovorili strategiju i sastavili od 20 do 30 pitanja koja će oporba zajednički, odnosno pitanjima svojih klubova, postaviti gradonačelniku Kirinu, piše Večernji list.

 

Foto: N1