Ivica Kičmanović u Bruxellesu: Kako je eurozastupnik Fred Matić pokazao da je kalibar za “Mrdušu Donju”

Ivica Kičmanović u Bruxellesu: Kako je eurozastupnik Fred Matić pokazao da je kalibar za “Mrdušu Donju”

SDP-ov zastupnik Predrag Fred Matić gostovao je u N1 emisiji Studio uživo, gdje je među ostalim, komentirao predsjedničke izbore.

Na pitanje čime će se baviti tijekom svojeg mandata u Europskom parlamentu, novoizabrani europarlamentarac Predrag Fred Matić izjavio je: “Mi smo u kampanji govorili “ja bih ovo, ja bih ono”. Došli smo tamo i vidjeli da to nije tako. Ja sam želio područje sigurnosti, ali izgleda da ću dobiti Odbor za ljudska prava i ravnopravnost spolova. Političar se mora znati snaći na svakom području. Prva iskustva su vrlo pozitivna. Mi u Hrvatskoj kao da smo u 17. stoljeću kako se tamo radi”, opisao je prve dojmove Matić.

Osvrnuo se i na napise belgijskog dnevnog lista Le Soir o tome kako su premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović mogući kandidati za vodeće funkcije EU institucija.

“U Bruxellesu to nitko ne govori. Tu informaciju je dao portal koji je kao portal Dugo Selo… Oni su karijerni diplomati. Kad bih stavio što su riješili, nisu riješili ništa. Predsjednici završava mandat za šest mjeseci, a osim što je bila navijačica za Hrvatsku nije bila ništa napravila”,  rekao je  Matić koji očito ne zna  da  je Le Soir  ozbiljan belgijski dnevnik.

Pa čak i da je riječ o beznačajnom portalu, to još uvijek ne daje Matiću za pravo da vrijeđa  Dugo Selo i  lokalni portal. Novopečeni eurozastupnik  pokazao je da se  baš i ne  snalazi u bijelom  svijetu i da bi  po svom provincijalnom pristupu bio puno prikladniji za vijećnika u nekoj hrvatskoj “Mrduši Donjoj”.

Foto: N1