Reagirao i Todorić: Ponovno optužio Plenkovića, zaziva promjenu vlasti i govori o najvećoj korupcijskoj aferi

Reagirao i Todorić: Ponovno optužio Plenkovića, zaziva promjenu vlasti i govori o najvećoj korupcijskoj aferi

Na isti dan kada je objavljeno da je stiglo financijsko vještačenje u aferi Agrokor, bivši vlasnik koncerna Ivica Todorić u videoporuci je iznio niz optužbi na račun sadašnje vladajuće garniture, revizijske kuće KPMG koja je radila vještačenje, kao i na rad izvanredne uprave.

“Mjesecima upućujem na to da je u Hrvatskoj prisutna najveća korupcijska afera u povijesti ovog dijela Europe. Naši istražni organi i institucije nemaju političku podršku, onemogućeni su od politike da profesionalno istraže i završe nešto što je ogromna šteta za hrvatsku državu i građane”, započeo je izlaganje Ivica Todorić koji očito smata da  sadašnja  politička garnitura na čelu  s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem vodi cijeli ovaj proces.

“Danas ponovno želim javno kazati o novome saznanju koje je isto skandalozno. Ako to ponovno prijavim na DORH to će ponovno u ladicu pa dok se to sve ne istraži, a vjerujte mi promijenit će se politička strukrtura u Hrvatskoj, pa će se sve istražiti”, istaknuo je u obraćanju.

Dalje nastavlja da su 2017., kada je on otišao, u Agrokor ušli različiti pojedinci, među njima i osoba koja je radila u KPMG-u pa je istraživala radnje menadžera. Istaknuo je da ta tvrtka nema pojma o radu velikih kompanija i da su napravili prijavu koja je apsolutno “profesionalno neutemeljeno smeće”

Na osnovu njihove prijave, podnesena je kaznena prijava na osnovu koje DORH otvara istražne radnje. Todorić tvrdi da je KPMG Hrvatska dobila 12 milijuna eura za svoj posao u Agrokoru i zapitao se zašto su dobili taj novac.

“Sada KPMG Poljska dobije da radi vještačenje. Nemam što na to kazati, mislim upravo nevjerojatne stvari i ja ću u narednim danima reći što pojedinici u Agrokoru dobijaju, što su strane kompanije dobile. Ovo što je dobio KPMG Hrvatska je mimo svjetskih standarda.

Ako te stvari ne budu istražene i ako neće afera Agrokor biti potpuno razjašnjena, neće biti vladavine prava, a bez vladavine prava Hrvatska ne može naprijed”, zaključio je Todorić.

Foto: Damir Senčar/Hina