Tihomir Dujmović tvrdi: Zoran Milanović je aboliranog martićevca poslao na branitelje, stopostotne invalide

Tihomir Dujmović tvrdi: Zoran Milanović je aboliranog martićevca poslao na branitelje, stopostotne invalide

Tihomir Dujmović komentirao je tko od aktualnih kandidata ima izglede na predstojećim predsjedničkim izborima; zašto Kolinda Grabar-Kitarović još nije službeno objavila svoju kandidaturu te zašto bi odlazak premijera Andreja Plenkovića na neku funkciju u Bruxelles bio dobar i za HDZ i Hrvatsku.

Dujmović je za početak naglasio kako je kandidatura Zorana Milanovića najtužniji dio cijele priče oko predsjedničkih izbora jer se kompletna hrvatska ljevica, dakle polovica Hrvatske, udružila oko čovjeka koji je ispisao “najsramotnije stranice hrvatske povijesti”, piše Direktno.

“Sjetimo se samo hitnih izmjena zakona kako bi se spriječilo izručenje bivšeg šefa Udbe Josipa Perkovića tzv. ‘Lex Perković’. Riječ je o čovjeku koji je poslao specijalce na stopostotne invalide u zagrebačkoj Savskoj, a među njima je bio i jedan abolirani ‘martićevac’ i čija je Vlada nasilno stavljala ćirilične natpise u Vukovaru”, napominje naš sugovornik koji je žalostan što je ljevica jedinstveno stala iza čovjeka koji karakterizira takvu Hrvatsku. Podsjeća i da je hrvatski vanjski dug porastao upravo za vrijeme Milanovića te da su gospodarski pokazatelji bili ‘jezivi’.

U pogledu kandidature aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za koju se još uvijek ne zna hoće li se i kada uopće kandidirati te Miroslava Škore koji je najavio, ali još uvijek nije istaknuo službenu kandidaturu, Dujmović je uvjeren da bi hrvatska domoljubna opcija trebala izabrati kandidata koji neće dopustiti da “čovjek koji je zbog Perkovića posvađao Hrvatsku sa svijetom”, postane predsjednik države.

“To bi trebao biti jedinstven motiv hrvatske opcije, ali na žalost, u tom smjeru se ne ide. Ta konfrontacija između Kolinde i Škore koju forsira dio medija otvara put za pobjedu Milanovića, što bi za Hrvatsku bila najgora opcija”, upozorava.

Za Miroslava Škoru prognozira da ima velike izglede na predsjedničkim izborima, ali da prvo treba vidjeti njegov program i tko su ljudi koji će ga okruživati i dati mu podršku. Protivnik je aktualnog ‘nogometnog navijanja’, a da zapravo ne znamo što nam se nudi, što sve, uvjeren je, otvara put Milanoviću.

Sudac Mislav Kolakušić je iznenađenje “o kojem nitko nije vodio računa” i glas je “protestne Hrvatske koja ne vjeruje više ni lijevima ni desnima, jer su ih iznevjerili i jedni i drug”. To je glavni potencijal Kolakušića koji će, navodi Dujmović, uzeti dio glasova Mostu i ljevici, kao što će to Škoro učiniti na desnici.

Dujmović smatra da za ozbiljnije prognoze i analize ipak treba pričekati da se raspetlja “čvor Plenković-Kolinda-Bruxelles” i da se Škoro službeno kandidira i zajedno s Kolakušićem izloži svoj program.

“Formula koja se nudi u zadnje vrijeme bila bi dobitna kombinacija u slučaju da Plenković uistinu ode u Bruxelles, a Kolinda preuzme HDZ, a onda i Vladu. To bi bilo optimalno rješenje. Otvorilo bi put ponovnoj afirmaciji HDZ-a, jer ovo je ‘silovanje’ i te stranke i cijele nacije. Morate biti uistinu talentirani da izgubite čak i Liku, a to se HDZ-u dogodilo”, analizira naš sugovornik.

Foto: Mario Strmotić/Hina