Ima neke tajna veza: Ministrica Žalac nekad glumila u Škorinom spotu, ali dobro surađuju i danas

Ima neke tajna veza: Ministrica Žalac nekad glumila u Škorinom spotu, ali dobro surađuju i danas

Miroslav Škoro sutra bi, kako je sam najavio, trebao objaviti svoju kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske. Škori ovo neće biti prvi izlet u politiku, no ipak je najpoznatiji po glazbi.

Možda i najpoznatiji njegov hit je tamburaška pjesma Ne dirajte mi ravnicu, jedan od najvećih domoljubnih hitova u povijesti hrvatske glazbe. Zanimljivo je da je u spotu za tu pjesmu glumila i Gabrijela Žalac, danas ministrica u HDZ-ovoj vladi. Tada mlađahna Žalac pojavljuje se u spotu na konju uz jednog mladića. Lako je moguće da ste više puta vidjeli taj spot, a da niste imali pojma da u njemu glumi današnja ministrica, piše Većernji list.
No Miroslav Škoro i Gabrijela Žalac razvili su i neumjetničku suradnju, točnije, tvrtka u kojoj Škoro ima pet posto vlasništva – Omega software – dobiva veliki novac od ministarstva Gabrijele Žalac. Ova izrazito brzorastuća informatička tvrtka je 2013. godine imala 18 milijuna kuna prihoda, da bi već 2017. godine narasla na 37 milijuna kuna. Rezultati poslovanja za prošlu godinu nisu objavljeni, ali tvrtka konstantno povećava i dobit i broj zaposlenih. Primjerice, spomenutu 2017. godinu su završili sa 6,8 milijuna kuna čiste zarade.
Mnoge aplikacije koje koriste građani, a vlasništvo su lokalnih tvrtki, gradova ili državnih tijela, razvila je upravo tvrtka Omega Software, primjerice u aplikaciju za prijavu komunalnih nepravilnosti u Zagrebu. Prema podacima Poslovne Hrvatske, od osnivanja nije prošla ni jedna godina da nisu imali isplate iz državnog proračuna, koje su se za prošle godine kretale od tri do osam milijuna kuna. No već je jasno da će ova godina biti rekordna, jer su u prvih šest mjeseci za usluge dobili nešto više od pet milijuna kuna, a većinu, četiri milijuna, od Ministarstva regionalnog razvoja, pišu 24sata.
Foto: Baldo Marunčić/HIna