Kuščevićeva formula za bogaćenje: Supruga kupi pašnjak, suprug sredi prenamjenu i eto zarade od 2,8 milijun kuna

Kuščevićeva formula za bogaćenje: Supruga kupi pašnjak, suprug sredi prenamjenu i eto zarade od 2,8 milijun kuna

Čini se da ipak nije dovoljno završiti fakultet naporno raditi da bi se obogatilo do 44. godine. Tom receptu, koji je preporučio drugima, ministar uprave Lovro Kuščević ipak je dodao neke svoje specifične tajne sastojke.

Njegova supruga Zorana je prije više od 10 godina iznimno jeftino kupovala zemljišta u njegovim rodnim Nerežišćima dok je suprug Lovro bio načelnik te općine. Ukupno je za kupnju 4519 četvornih metara potrošila ukupno tek 60.000 kuna. Jedan pašnjak je platila zanemarivih 10.000 kuna. Sad je manje od pola tog zemljišta prodala za 1,5 milijuna kuna, a još joj je ostalo građevinsko zemljište vrijedno 1,3 milijuna kuna. Kako je vrijednost zemlje toliko porasla?

Pa to se ne bi dogodilo da općina Nerežišća, na čijem čelu je bio njen suprug Lovro, nije promijenila prostorni plan. I zemljišta koja je kupila supruga Zorana od pašnjaka su, na kojima nije dopuštena gradnja, postale vrijedne građevinske parcele. Doslovce jednim potezom pera i žigom obitelj si je tako priskrbila 2,8 milijuna kuna, pišu 24sta.

Iako smo prije pitali ministra po kolikoj je cijeni njegova supruga kupovala zemljište, nije nam odgovorio. No sad su 24sata u posjedu svih ugovora prema kojima je njegova supruga kupovala zemljišta na kojima trenutačno niču tri ultraluksuzne vile s bazenima, o kojima smo već opsežno pisali ovaj tjedan.

Razlike u cijeni naprosto su nevjerojatne. Prosječno je Zorana Kuščević kvadrat zemljišta plaćala 13,2 kune. Kad ga je lani prodavala, dobila je nevjerojatnih 768 kuna za kvadrat. Dakle, zaradila je 58 puta više nego što je uložila! I još joj je ostalo 2500 kvadrata vrijednoga građevinskog zemljišta za prodaju ili, ako obitelj poželi investirati, za gradnju vila. To zemljište koje im je ostalo vrijedno je više od 1,3 milijuna kuna.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina