Kuščevićeva vila preko noći izgubila na vrijednosti 1,5 milijuna kuna: Što se dogodilo?

Kuščevićeva vila preko noći izgubila na vrijednosti 1,5 milijuna kuna: Što se dogodilo?

Ministar čija ostavka se očekuje je preko noći izgubio 1,5 milijuna kuna vrijednosti na svojoj vili s bazenom u Nerežišćima na Braču koju iznajmljuje ljeti za 16.000 kuna tjedno. Umjesto šest milijuna kuna, sad ju je Kuščević procijenio na “tek” 4,5 milijuna.

Također, povećao je ukupnu površinu te kuće s okućnicom. Umjesto 350 četvornih metara (sama kuća), sad su upisana 952 četvorna metra što je površina cijelog zemljišta na kojem je kuća s dvorištem i bazenom. Kuščevićeva vila je inače kroz godine često mijenjala vrijednost i površinu, što sugerira da se ministar koji donosi zakon o sprečavanju sukoba interesa baš ne snalazi u pravilima istog tog zakona.

Prije osam godina, tri godine nakon što je napravio kuću, upisao je da ona vrijedi sedam milijuna kuna i ima površinu 1000 četvornih metara s okućnicom. Tako, iako cijene nekretnina rastu, ministru, po njegovoj procjeni, stalno padaju. Ali Kuščević je već dao opravdanje, rekao je da je prvu vrijednost upisao “iz srca”, a da ona manje vrijedi. No, nije ovo jedina izmjena, pišu 24 sata

Foto: N1