Prevrtljivi Ivica Dačić okrenuo ploču: Srbija se raduje što će Hrvatska presjedati EU-om, svi smo mi prijatelji

Prevrtljivi Ivica Dačić okrenuo ploču: Srbija se raduje što će Hrvatska presjedati EU-om, svi smo mi prijatelji

“Srbija se raduje i dosta očekuje od predsjedavajna Hrvatske EU. Mi smo ovdje svi naši i nama je interes da jedni druge pomažemo. Zato mislim da je važno da predsjedavanje Hrvatske bude u skladu s interesima cijele regije”, naveli su beogradski mediji Dačićevu izjavu u Poznanu, gdje sudjeluje na summitu država tzv. zapadnog Balkana i EU-a, organiziranom u okviru Berlinskog procesa.

Dačić je, kako se navodi “čestitao i hrvatskoj ministrici vanjskih i europskih poslova Mariji Pejčinović Burić izbor za glavnu tajnicu Vijeća Europe, navodeći da je i ta dužnost “veoma važno mjesto za regiju”.

Dačićeva je poruka kako Srbija drži da su sve zemlje u regiji prijateljske, da imaju iste probleme te da se nijedna ne bi trebala radovati neuspjesima neke druge, uz sugestiju da se države regije trebaju uzajamno podržavati.

“Netko će reći da je to nova Jugoslavija, ali ja ne pričam o tome, govorim da imamo zajedničke interese i da bi bilo bolje da o tome javno govorimo, nego da u raznim čekaonicama svi isto mislimo, a nitko ne smije reći”, rekao je Dačić beogradskim medijima, piše Direktno.

Dačić je još rekao kako Srbiji nije u interesu da bilo gdje ima sukoba te naglasio kako je potreban mir u regiji. Ministar vanjskih poslova Srbije  promijenio je retoriku  za 180 stupnjeva jer smo do sada svjedočili njegovim  žestokim napadima na Hrvatsku i njezine čelnike.

Foto: Danijel Kasap/Hina