Policija pronašla šest ilegalnih migranta: Jesu li se međusobno izranjavali noževima?

Policija pronašla šest ilegalnih migranta: Jesu li se međusobno izranjavali noževima?

Policija je u Lici pronašla šest ilegalnih migranata, od kojih četiri ozlijeđenih, priopćila je u petak policijska uprava iz Gospića, a neslužbeno se doznaje da su se migranti međusobno ozlijedili u obračunu noževima.

Ravnateljica bolnice u Gospiću Sanda Čubelić potvrdila je Hini da su jučer zbrinuli tri migranta koji su se potukli međusobno noževima i zadobili više porezotina, koje su im sašivene te su otpušteni. Kako su rekli osoblju bolnice dvojica su iz Afganistana, a jedan je Pakistanac, piše Novi list.

Prema policijskom priopćenju četvrti nađeni migrant teško je ozlijeđen te je prevezen i zadržan na liječenju u zadarskoj Općoj bolnici.

Policijski službenici su prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija u mjestu Gornji Babin Potok u četvrtak na večer uhvatili jednog muškarca, bez osobnih dokumenata, s vidljivim ozljedama na tijelu te ubrzo u mjestu Rudopolje šest muškaraca bez osobnih dokumenata, od kojih su trojica imali vidljive ozljede na tijelu.

S obzirom da je utvrđeno da su svi muškarci nezakonito prešli državnu granicu, u tijeku je utvrđivanje njihovog identiteta te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu i kriminalističko istraživanje, piše u priopćenju. Sve se odigralo nekoliko sati nakon što su zelenu granicu s BiH između Karlovačke i Ličko senjske županije, gdje migranti svakodnevno pokušavaju ući u EU, obišli predsjednica Republike, ministar unutarnjih poslova i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga s mnogobrojnim novinarima.

Slovenski mediji objavili su da je u zadnja 24 sata slovenska policija privela 69 stranaca, odnosno ilegalnih migranata, nakon što su nezakonito prešli granicu s Hrvatskom.

Najviše ilegalnih migranata, njih 48, zatečeno je na području Kopra, Ilirske Bistrice i Pirana, a među njima su oni iz Pakistana, Bangladeša, Indije i Afganistana, te po jedan iz Kosova i Turske. Sedam ih je izrazilo namjeru da traže azil u Sloveniji, dok su ostali vraćeni hrvatskoj policiji ili je postupak za vraćanje u tijeku, javljaju slovenski mediji.

Ilegalni migranti nađeni su i na području policijskih uprava Celje i Ljubljana.

Kako navodi Slovenska tiskovna agencija STA, zadnjih je dana slovenska policija privodila i do sto ilegalnih migranata dnevno, a jača i njihov smjer kretanja prema Italiji, na granici na kojoj od nedavno povremeno patroliraju slovensko-talijanske policijske ophodnje za zaustavljanje migranata.

Kako prenose slovenski mediji, danas će u Trstu s regionalnim vlastima o problemu ilegalnih migracija razgovarati i talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini.

On je do sada više puta izjavio da bi zajedničke patrole sa Slovenijom trebale dati konkretne rezultate u iduća tri mjeseca, a u suprotnom najavljuje jačanje kontrola s talijanske strane, pa i postavljanje “fizičkih barijera”, kako bi se priljev migranata u Italiju tzv. balkanskom rutom zaustavio.

 

Foto: Muhamed Sadiković/Hina