Ivan Vrdoljak progovorio o svom i Kuščevićevom savjetniku Holiku: Dao sam mu otkaz jer nije imao rezultate

Ivan Vrdoljak progovorio o svom i Kuščevićevom savjetniku Holiku: Dao sam mu otkaz jer nije imao rezultate

O rekonstrukciji Vlade i biranju nasljednika ministra Lovre Kuščevića te odnosima u koaliciji i predsjedničkim izborima u RTL-u Danas govorio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. Na pitanje jesu li u HNS-u sigurni da će do kraja mandata biti u Vladi, Vrdoljak je kazao da nema staklenu kuglu da bi to znao. Na pitanje o Kuščevićevom pomoćniku Holiku, Vrdoljak je kazao da je došao dok je on bio ministar s ciljem da dovede investicije. “Nakon godinu dana je dobio otkaz jer nije bilo rezultata. Kod mene kad nema rezultata dobiješ otkaz i otada ga nisam vidio ni čuo”, rekao je Vrdoljak.
Rekao je da će s mjesta predsjednika HNS-a povući na izbornom saboru u prvoj polovini sljedeće godine. Na pitanje zašto se ranije ne povuče, kazao je da ne “treba ostaviti stranku obezglavljenu” nego treba poštovati Statut koji propisuje proceduru.

“Budućnost HNS-a je da kao lider građansko liberalnog centra u Hrvatskoj minimalno sudjeluje s pet mandata u sljedećem sazivu Sabora, da pokrene sve reformske procese za one resore za koje je preuzeo odgovornost i dokažemo da kada postoji politička opcija koja kaže ‘ni lijevo ni desno, nego ide samo naprijed, da ima razloga vjerovati u uspjeh”, kazao je Vrdoljak te dodao da povijesne podjele koje Hrvatskoj nisu puno donijele se moraju promijeniti.

“Svatko tko nam se približi i s lijeva i s desna, može biti naš partner”, kazao je Vrdoljak te dodao će najesen tek središnja tijela stranke donijeti odluku koga će HNS kandidirati ili podržati na predsjedničkim izborima.

“Poznavajući članstvo HNS-a, svatko tko je otišao previše ulijevo ili udesno, možemo očekivati da ga neće podržati. Ne isključujem da će HNS istaknuti svog kandidata”, rekao je Vrdoljak.

Foto: Dario Grzelj/Hina