Kolinda okuplja tim: Dvojica župana glavni kandidati za šefa izbornog stožera

Kolinda okuplja tim: Dvojica župana glavni kandidati za šefa izbornog stožera

Ivan Anušić, osječko-baranjski župan i predsjednik tamošnjeg županijskog HDZ-a, vjerojatno će biti šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima. Iako se o tome još nije razgovaralo na stranačkim tijelima, u HDZ-u govore kako je Anušić najizgledniji kandidat za tu poziciju. – Nema još službene odluke, razgovara se, spominju se još neka imena, ali mislim da je Anušić najbliži tome. Ako i ne bi bio na čelu nacionalnog stožera, sigurno će biti zadužen za Slavoniju – kazao je sugovornik iz HDZ-a.

Dodaje da bi u stožeru trebao biti angažiran i karlovački župan Damir Jelić, koji je vodio izborni stožer HDZ-a za parlamentarne izbore 2016., ali, kako kažu, i još neki HDZ-ovi župani i gradonačelnici. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović o svojoj kandidaturi za drugi mandat trebala bi se službeno očitovati iza obljetnice Oluje, a u novoj utrci za Pantovčak više ne može računati na imena koja su sudjelovala u njenoj prvoj kampanji, piše Večernji list.

Grabar-Kitarović u kampanji će pomagati još neka istaknuta HDZ-ova imena poput Davora Ive Stiera, koji će biti jedan od protukandidata Andreju Plenkoviću na unutarstranačkim izborima. Sam Stier je u nedavnom intervjuu kazao da neće biti angažiran u stožeru, niti će u tome sudjelovati operativno, ali da će joj svakako dati potporu i održati govor na nekim skupovima, ako ga pozovu iz stožera.

Foto: Valda Kalnina/EPA