Milanović brani Kolindu: Trebali bi joj se ispričati izraelski premijer Netanyahu i predsjednik Rivlin

Milanović brani Kolindu: Trebali bi joj se ispričati izraelski premijer Netanyahu  i predsjednik Rivlin

“To su državnički poslovi, tu nema zezanja”, komentirao je predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović u Čakovcu aferu oko izjava predsjednice u Izraelu.

“Vidio sam taj članak maloprije i nije promjenjen u odnosu na prvu verziju i to nije dobro, navalit će nam to probleme na leđa. Kad se ide van, naročito na Bliski istok, o takvim stvarima treba više šutjeti, a manje govoriti, to je prvo. A drugo, iz svog iskustva mislim da znam što se dogodilo”, kazao je predsjednički kandidat Milanović.

Naglasio je i da mu je potpuno nezamislivo da se nakon zatvorenog sastanka dvaju predsjednika takve stvari objavljuju u novinama. To se, kaže, nikad ne događa, javljaju vijesti.hr.

“Moguće da je i to autentično što je rečeno, a onda kad su vidjeli da su izazvali štetu i uvrijedili gosta, onda su to povukli, probali malo popravit, zgletat i zglajzat, ali to tako ne ide. Ustvari bi se trebali oni ispričati predsjednici, a ona mora opreznije birati sugovornike i paziti što priča i pred kime”, zaključio je Milanović koji  očito smatra da je  u  medije   procurio razgovor  u četiri oka koje je predsjednica Kolinda imala s premijerom Benjaminom Netanyahuom  i predsjednikom Reuvenom Rivlinom.  Iako to nije izričito rekao, Milanović je  zapravo  optužio izraelske čelnike da su  medijima prenijeli povjerljive razgovore.

Foto: Dario Grzelj/Hina